Κυριακή 25.09.2022
More

  Γεωργαντάς: Ποιοι θεωρούνται ανεμβολίαστοι χωρίς την 3η δόση- Τι ισχύει για τα πρόστιμα

  Διευκρινίσεις για το ποιοι θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι μετά τις 7 Φεβρουαρίου

  Διευκρινίσεις για το ποιοι θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι μετά τις 7 Φεβρουαρίου, αλλά και γενικά σε σχέση με το χρονικό διάστημα που έχει περάσει από τις δόσεις των εμβολίων, έδωσε σε συνέντευξή του, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

  Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως ανεμβολίαστοι θα θεωρούνται όσοι δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση κι έχουν περάσει 7 μήνες από τη δεύτερη, όσοι έχουν κάνει το μονοδοσικό, και έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε και όσοι έχουν νοσήσει και επίσης πέρασαν τρεις μήνες από τότε.

  Παράλληλα εξήγησε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού ισχύει για 9 μήνες σε ότι αφορά ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης.

  Σχετικά με τους πολίτες άνω των 60 που δεν έχουν πραγματοποιήσει καμιά δόση εμβολίου, ανέφερε ότι το «θετικό στοιχείο είναι πως συνεχίζουν να εμβολιάζονται και μετά την 17η Ιανουαρίου που ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την επιβολή του προστίμου κι από τότε κλείστηκαν 28.000 νέα ραντεβού».

  Όσον αφορά τα πρόστιμα, σημείωσε ότι θα βεβαιωθούν τις επόμενες μέρες, καθώς υπολείπεται να γίνουν κάποιες διασταυρώσεις, ενώ τόνισε ότι η πρώτη δόση του εμβολίου απλώς αναστέλλει το πρόστιμο.

  «Αν δεν πραγματοποιηθεί η δεύτερη δόση εντός του προβλεπόμενου χρόνου, το πρόστιμο θα επανέλθει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

  Σε σχέση με τα αντιικά χάπια, ανέφερε ότι «ξεκίνησαν ήδη οι αιτήσεις για την χορήγηση τους από τους γιατρούς, τις οποίες επεξεργάζεται ο ΗΔΙΚΑ κι εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις θα αποσταλούν στα σπίτια των δικαιούχων εντός 1-2 ημερών», διευκρινίζοντας ότι η παροχή των χαπιών αφορά και τους ανασφάλιστους.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ