Τετάρτη 16.06.2021
More

  Γιάννα Αγγελοπούλου: Η εμφάνισή της στην Εθνική Πινακοθήκη

  Ρούχα με έντονο τον συμβολισμό της Ελληνικής Επανάστασης

  Με ενδυμασία που απηχεί στην περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης εμφανίστηκε στην Εθνική Πινακοθήκη η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου.

  Η Γιάννα Αγγελοπούλου κατέφθασε έξω από την ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη λίγα λεπτά αφότου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν, αλλά και τον πρίγκιπα Κάρολο.

  Η εμφάνιση της Γιάννας Αγγελοπούλου ξεχώρισε μεταξύ των προσκεκλημένων στην εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Με μπλε παντελόνα και γόβες στον ίδιο χρωματισμό, η κυρία Αγγελοπούλου επέλεξε ένα ιδιαίτερο λευκό πουκάμισο με όγκο στα μανίκια και παραδοσιακό αμάνικο επενδύτη.

  Η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» φορούσε σκουλαρίκια πιστό αντίγραφο εκθεμάτων του Μουσείου Μπενάκη από το εργαστήριο κοσμημάτων Σπύρου και Κατερίνας Κούκου.

  Ο αμάνικος επενδύτης που φόρεσε η Γιάννα Αγγελοπούλου

  Το ενδυματολογικό κομμάτι που έδωσε πιο έντονα τον τόνο της επετείου ήταν ο αμάνικος επενδύτης. Πρόκειται για επενδύτη πιρπιρί Ιωαννίνων, δάνειο από το μουσείο του Λυκείου Ελληνίδων, το οποίο διαθέτει πολλά παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα.

  Πιο συγκεκριμένα, τον επενδύτη δάνεισε στη Γιάννα Αγγελοπούλου η πρόεδρος του μουσείου, Ελένη Μάουζη Τσαλδάρη. Λεπτομέρεια στην εμφάνισή της, η ασημένια ηπειρώτικη πόρπη από ασημοτεχνίτες των Ιωαννίνων.

  Θυμίζουμε πως ένα παραδοσιακό μανιάτικο γιλέκο και ζώνη, από το Εθνογραφικό και Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού, του Ηλία Δαραδήμου, επέλεξε η Γιάννα Αγγελοπούλου για τη συμμετοχή της στις επετειακές εκδηλώσεις της 17ης Μαρτίου 1821 στην Αρεόπολη Μάνης, την περασμένη εβδομάδα, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ