Τρίτη 27.02.2024
More

  Γκάγκα: Μετατρέψαμε πάλι κλινικές σε Covid -Στα 30-32 έτη ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων

  Προειδοποίηση για τη μετάλλαξη Δέλτα

  Με δραματικούς τόνους περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία η Συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του ΓΝΘΑ «Η Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, η οποία προειδοποίησε για τη μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού.

  Μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η κα Γκάγκα ενημέρωσε ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται και κλινικές μετατρέπονται εκ νέου σε κλινικές Covid-19. «Η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική και πλέον έχουμε πολλές εισαγωγές. Μετατρέψαμε και πάλι κλινικές που είχαμε αποχαρακτηρίσει, σε κλινικές covid», τόνισε χαρακτηριστικά.

  Γκάγκα: 30-32 έτη ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών

  Στη συνέχεια η κα Γκάγκα ανέφερε ότι πλέον ο μέρος όρος ηλικίας των ασθενών έχει πέσει στα 30-32 έτη, ενώ επισήμανε ότι πολλοί από τους νέους σε ηλικία ασθενείς στέλνονται σπίτι καθώς δεν χρήζουν νοσηλείας. «Η εικόνα από τους θαλάμους νοσηλείας είναι ότι κάποιοι από τους νοσηλευόμενους θα χρειαστούν ΜΕΘ. Στις εισαγωγές υπάρχει μεγάλος αριθμός νέων που κάποιοι από αυτούς θα χρειαστούν ΜΕΘ αλλά σε μικρότερο ποσοστό όρος σε σχέση με ηλικιωμένους, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών έχει πέσει στα 30-32 έτη», είπε.

  Η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι από την μετάλλαξη Δέλτα πλήττονται και παιδιά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εάν αρρωστήσουν 10.000 κάποια θα χρειαστούν νοσοκομείο και κάποια θα χρειαστούν εντατική θεραπεία.

  «Όσοι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο να μην βάζουν σε κίνδυνο τους υπόλοιπους»
  Για μία ακόμη φορά, η κα Γκάγκα υπογράμμισε την σημαντικότητα της μάσκας. «Φορώντας  μάσκες είμαστε πιο ασφαλής αλλά η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ είναι μεγάλο πρόβλημα», είπε.

  Αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών, η κα Γκάγκα κάλεσε τους γονείς να συζητήσουν με τους παιδίατρους και ακούσουν τι έχουν να τους πουν.

  Τέλος, σχολιάζοντας τις χθεσινές συγκεντρώσεις των αρνητών των εμβολίων, έκανε λόγο για ανησυχητικό φαινόμενο, επισημαίνοντας ότι οι άνθρωποι που θέλουν να λύσουν απορίες υπάρχει η δυνατότητα του διαλόγου, όμως αν κάποιος δεν θέλει να ακούσει τότε είναι πολύ δύσκολο να τον πείσεις. «Όσοι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο να μην βάζουν σε κίνδυνο τους υπόλοιπους», υπογράμμισε η Μίνα Γκάγκα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ