Πέμπτη 30.05.2024
More

  Η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» Καλαμάτα και Ηλεία (βίντεο)

  Εικόνες αποκάλυψης καθώς η αφρικανική σκόνη έχει πνίξει από το πρωί της Τρίτης (24.4.24) την Καλαμάτα και περιοχές της Ηλείας.

  Η θερμοκρασία το μεσημέρι της Τρίτης είχε «σκαρφαλώσει» στους 32 βαθμούς Κελσίου, όπου σε συνδυασμό με τον ισχυρό θερμό άνεμο που φυσά αλλά και την αφρικανική σκόνη, συνθέτουν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα.

  Οι άνεμοι στον Μεσσηνιακό κόλπο πνέουν νοτιοανατολικοί θυελλώδεις αγγίζοντας κατά διαστήματα και τα 8 μποφόρ.

  Είναι χαρακτηριστικό ότι από την παραλία της Καλαμάτας, δεν διακρίνεται η περιοχή της Βέργας καθώς και το όρος «Καλάθι» του Ταϋγέτου.

  Πότε θα υποχωρήσει η αφρικανική σκόνη

  Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, η αφρικανική σκόνη έχει αρχίσει να υποχωρεί το πρωί της Τετάρτης (24/4/24)…

  Στην τελευταία ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο κύριος Κολυδάς χαρακτηρίζει το «κοκτέιλ» σκόνης με υψηλές θερμοκρασίες ως… thirty – dirty.

  «Στην Ελλάδα των θερμοκρασιακών αντιθέσεων έχουμε απ’ όλους τους τύπους του καιρού. Από τους 10-15 °C στο Βορρά , έως τους 30°C (και βάλε) στο νότο. Όσο για το “ντέρτυ” αυτό καλύπτει μεγάλο μέρος, λόγω σκόνης… » γράφει ο Θοδωρής Κολυδάς.

  «Στην Ελλάδα των θερμοκρασιακών αντιθέσεων έχουμε απ’ όλους τους τύπους του καιρού. Από τους 10-15 °C στο Βορρά , έως τους 30°C (και βάλε) στο νότο. Όσο για το “ντέρτυ” αυτό καλύπτει μεγάλο μέρος, λόγω σκόνης… » γράφει ο Θοδωρής Κολυδάς.

  Πηγή: ertnews.gr

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ