Δευτέρα 08.08.2022
More

  Η ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων έκλεψε την παράσταση

  Σε μία από τις πιο περίεργες καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες δεκαετίες, ξεκίνησαν τη Δευτέρα το πρωί οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Μπορεί να χαρακτηρίζονται από την τήρηση των μέτρων πρόληψης για την πανδημία, δεν παύει όμως να αποτελούν και αυτές με τον τρόπο τους ένα σημάδι κανονικότητας, αφού δίνουν την ευκαιρία στους απόφοιτους των λυκείων της χώρας να διεκδικήσουν το δικό τους όνειρο για ανώτατες σπουδές.

  Περίπου 100.000 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 77.970 θέσεις στα πανεπιστήμια με εξετάσεις που για τους περισσότερους θα γίνουν με ένα «νέο» σύστημα, ενώ θα εξεταστούν και αρκετοί με το «παλαιό».

  Το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας ήταν το πρώτο για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων και ξεχώρισε το θέμα για τον ρόλο της ανάγνωσης λογοτεχνίας.

  Ως προς τα μέτρα, μέσα στην αίθουσα η χρήση μάσκας από τους υποψήφιους είναι προαιρετική. Ωστόσο, είναι υποχρεωτική για τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς. Σε κάθε αίθουσα εξέτασης θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων ενώ οι αίθουσες αερίζονται με φυσικό τρόπο και τηρούνται οι οδηγίες καλής υγιεινής των χεριών, με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αντισηπτικό διάλυμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

  Με αφορμή την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες καλή επιτυχία.
  «Η σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε με διαφορετικό τρόπο και σε συνθήκες πρωτόγνωρες λόγω της πανδημίας. Σε διαφορετικό περιβάλλον διεξάγονται και οι πανελλήνιες εξετάσεις.

  Το γεγονός αυτό πρέπει να δίνει σε όλους περισσότερη δύναμη.
  Εύχομαι σε όλους τους μαθητές μας καλή επιτυχία. Να αντιμετωπίσουν τις εξετάσεις ως μία ευκαιρία και μία πρόκληση για να κερδίσουν τα όνειρά τους. Το ταξίδι για την κατάκτηση της γνώσης είναι συνεχές. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά να πετύχουν τους στόχους τους. Με ηρεμία και ψυχραιμία. Με συμμάχους τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς. Και με τις ευχές όλων μας» αναφέρει στο μήνυμά του.

  2.158 υποψήφιοι στην Ήπειρο

  Στα εξεταστικά κέντρα της Ηπείρου όλα κύλησαν ομαλά την πρώτη ημέρα. Ο Περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Ηπείρου, Κ. Καμπουράκης σημείωσε σε δήλωσή του:
  «Όλα κύλησαν ομαλά. Έχουν δοθεί οδηγίες συγκεκριμένες και για την προστασία των μαθητών. Συνολικά με το νέο σύστημα εξετάζονται 2.158 υποψήφιοι συνολικά στην Περιφέρεια Ηπείρου. Με το παλιό σύστημα 312, ενώ στα δύο ειδικά εξετάζονται 38 μαθητές και μαθήτριες».

  Μηνύματα προς τους μαθητές απέστειλαν ακόμα από τα Ιωάννινα, η βουλευτής Μερόπη Τζούφη, ο Νίκος Γκόντας και η δημοτική του παράταξη, η παράταξη του Θ. Μπέγκα, το Κίνημα Αλλαγής Ιωαννίνων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δ. Δημητρίου κ.α.
  Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ