Τετάρτη 24.04.2024
More

  Η Ελλάδα προμηθεύεται 4 ελικόπτερα βαρέος τύπου για την Πολιτική Προστασία

  Την προμήθεια τεσσάρων ελικοπτέρων βαρέος τύπου ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών

  Την προμήθεια τεσσάρων ελικοπτέρων βαρέος τύπου καθώς και υποστηρικτικών υπηρεσιών και εξοπλισμού που απαιτούνται για τη λειτουργία τους ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, με δικαιούχο το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, «εκδόθηκε σήμερα 28/09/2023 από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ, η ένταξη της Πράξης ”Προμήθεια ελικοπτέρων βαρέος τύπου”, στο πρόγραμμα ”Πολιτική Προστασία 2021-2027” με δικαιούχο το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας».

  «Η σημαντική αυτή πράξη, ύψους συνολικής δημόσιας δαπάνης 100.563.181,87 €, αφορά στην προμήθεια τεσσάρων (4) ελικοπτέρων βαρέος τύπου, καθώς και στις υποστηρικτικές υπηρεσίες και σε εξοπλισμό που απαιτούνται για τη λειτουργία τους» τονίζεται στην ανακοίνωση.

  «Τα ελικόπτερα βαρέος τύπου δύνανται να έχουν διττή χρήση, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να συμβάλουν στην ενίσχυση των αποστολών-επιχειρήσεων πυρόσβεσης του Πυροσβεστικού Σώματος, με δυνατότητα χρήσης κατασβεστικού μέσου (νερού, επιβραδυντικού, αφρού) ή στην ενίσχυση των αποστολών-επιχειρήσεων μεταφοράς εξωτερικού φορτίου (π.χ. εξοπλισμό, οχήματα, εμπορευματοκιβώτια κ.ά.)» αναφέρει το υπουργείο.

  «Η εν λόγω προμήθεια πρόκειται να συμβάλει στην αναβάθμιση του εναερίου στόλου της χώρας, στοχεύοντας στην κάλυψη και στην επιχειρησιακή αντιμετώπιση των σύγχρονων αυξημένων αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος, επιτυγχάνοντας καλύτερη ετοιμότητα, απόκριση και επάρκεια εν γένει του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ