Τρίτη 07.02.2023
More

  Η κακοκαιρία Ariel φέρνει βροχές και καταιγίδες

  Ariel έχει ονομαστεί η κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει τη χώρα τις επόμενες ώρες, ενώ η ΕΜΥ αναμένεται μέσα στην ημέρα να βγάλει έκτακτο δελτίο.

  Σημειώνεται πως οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για έντονα και δυνητικά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με κύριο χαρακτηριστικό τις σημαντικές βροχοπτώσεις και τα πλημμυρικά φαινόμενα. Αυτός είναι και ο λόγος που η ΕΜΥ θα εκδώσει σε λίγες ώρες έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

  Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου έκανε λόγο για δυνητικά επικίνδυνα ύψη βροχής, ενώ για ισχυρές βροχές και έντονες καταιγίδες κάνει λόγο και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, με ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα του στο Facebook.

  Συγκεκριμένα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μιλώντας για την κακοκαιρία που αναμένεται να χτυπήσει τις επόμενες ώρες τη χώρα, ανέφερε πως τα «κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές, οι τοπικά έντονες καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές, καθώς και οι τοπικά θυελλώδεις ανατολικοί – νοτιοανατολικοί άνεμοι».

  Αναφέρει, δε, και τις περιοχές που θα επηρεαστούν σημαντικά:

  • Κεντρικό και νότιο Ιόνιο
  • Πελοπόννησος κυρίως τα παράλια αυτής
  • Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής
  • Εύβοια
  • Θεσσαλία – Σποράδες
  • Κυκλάδες
  • Χαλκιδική
  • Ανατολική Μακεδονία – Θράκη
  • Ανατολικό και βόρειο Αιγαίο

  Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

  «Επιδεινώνεται ο καιρός από σήμερα το βράδυ και από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά.

  Κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές, οι τοπικά έντονες καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές, καθώς και οι τοπικά θυελλώδεις ανατολικοί – νοτιοανατολικοί άνεμοι.

  Γεωγραφικά διαμερίσματα με τα πιο έντονα φαινόμενα:

  – Κεντρικό και νότιο Ιόνιο
  – Πελοπόννησος κυρίως τα παράλια αυτής
  – Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής
  – Εύβοια
  – Θεσσαλία – Σποράδες
  – Κυκλάδες
  – Χαλκιδική
  – Ανατολική Μακεδονία – Θράκη
  – Ανατολικό και βόρειο Αιγαίο

  Μέσα στην Πέμπτη τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα πιο ανατολικά βορειοανατολικά τμήματα και την Παρασκευή πλέον θα μπορούμε να μιλάμε για ουσιαστική βελτίωση του καιρού.

  Για το Σαββατοκύριακο αναμένουμε ήπιο καιρό με ένα ερωτηματικό για τη δυτική Ελλάδα όπου φαίνεται να επηρεάζεται από ένα βαρομετρικό χαμηλό εξέλιξη που ίσως διαμορφώσει έναν άστατο καιρό χωρίς όμως τα φαινόμενα να είναι επικίνδυνα.

  Ακολουθεί χάρτης από το προγνωστικό μας μοντέλο στο οποίο αποτυπώνεται ο όγκος νερού ανά τρίωρο σε τόνους ανά στρέμμα. Τιμές πάνω από 14 με 16 περίπου αυξάνουν τις πιθανότητες για προβλήματα – πλημμυρικά επεισόδια.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ