Ανησυχία για την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και την κατάσταση στο ΕΣΥ
Την ανησυχία της για την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και την κατάσταση στο ΕΣΥ εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.
Η κ. Παγώνη τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι η μεταδοτικότητα έχει αυξηθεί κατά 40% με 60% λόγω των μεταλλάξεων του κορωνοϊού.
Παράλληλα, σημείωσε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα των κρεβατιών στα νοσοκομεία, καθώς η κάλυψη χθες ήταν στο 91%.
Υπογράμμισε ακόμα ότι λόγω των εμβολιασμών στις μεγάλες ηλικίες μειώθηκε ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων και όπως είπε οι ηλικίες των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες είναι από 30 έως 60 ετών.
Ωστόσο, εξέφρασε και τον προβληματισμό της για τις ποσότητες των εμβολίων, για τι αν θα έχουμε τις δόσεις ώστε να μπορέσουμε να περιορίσουμε την μετάδοση των μεταλλάξεων, όπως είπε.
Τέλος, πρότεινε να αυξηθεί η τηλεργασία πάνω από 60%, ώστε όπως είπε να μην μετακινούνται οι πολίτες για να μεταβούν στην εργασία τους, ενώ σημείωσε πως τα καταστήματα θα μπορούν να ανοίξουν με κανόνες.