Σάββατο 25.06.2022
More

  Η Βουλή των Ελλήνων τίμησε τους Ολυμπιονίκες του Τόκιο

  Τους Έλληνες και τις Ελληνίδες Ολυμπιονίκες του Τόκιο τίμησε η Βουλή των Ελλήνων

  Τους Έλληνες και τις Ελληνίδες Ολυμπιονίκες του Τόκιο τίμησε την χθες, Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου,  η Βουλή των Ελλήνων, σε  Ειδική Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας.

  Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, κηρύσσοντας την έναρξη της εκδήλωσης τόνισε ότι αυτό το καλοκαίρι οι Έλληνες αθλητές, χάρισαν  στον ελληνικό λαό μεγάλες χαρές, σε στιγμές και  ώρες που, όπως σημείωσε, «είχαμε ανάγκη». «Την ώρα που η Ελλάδα δοκιμαζόταν, την ώρα που το περιβάλλον, οι περιουσίες και οι άνθρωποι δοκιμάζονταν, εσείς στην Ιαπωνία στέλνατε μηνύματα αντοχής, μηνύματα επιτυχίας, μηνύματα αισιοδοξίας που τόσο τα χρειαζόταν αυτόν τον Ιούλιο η χώρα μας», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής.

  Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπυρίδων Καπράλος, ο οποίος αφού πρώτα ευχαρίστησε θερμά το Ελληνικό Κοινοβούλιο για τη σημερινή τιμητική εκδήλωση, επισήμανε πόσο σημαντική είναι η πρόκριση στους συγκεκριμένους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς όπως εξήγησε «οι προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι αθλητές λόγω της πανδημίας ήταν μεγάλες».

  Στον κοινωνικό, πολιτιστικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα του αθλητισμού αναφέρθηκε ο Υφυπουργός για θέματα Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, τονίζοντας ότι μέσα από τον αθλητισμό μπορούμε «να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών και κυρίως να προετοιμάσουμε καλύτερους πολίτες για την κοινωνία μας».

  Τέλος, η Βουλή των Ελλήνων απένειμε στους Έλληνες Ολυμπιονίκες ονομαστικούς τιμητικούς επαίνους και μετάλλια, ενώ, μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι αθλητές  ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά» για τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ