Πέμπτη 18.08.2022
More

  Ιατροδικαστικό πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα: «Κοινή αιτία θανάτου η ασφυξία»

  Για θάνατο από ασφυξία και όχι παθολογικά αίτια κάνει λόγο το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογριά

  Για κοινή αιτία θανάτου, συγκεκριμένα ασφυξία και όχι παθολογικά αίτια, κάνει λόγο το ιατροδικαστικό πόρισμα για τις Μαλένα και Ίριδα, δυο από τα τρία παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον Μάνο Δασκαλάκη.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογριά, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί σήμερα στις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, καταλήγει ότι τα δυο κορίτσια ηλικίας 3,5 ετών και 6 μηνών δεν πέθαναν από κάποια παθολογική αιτία, αλλά εξαιτίας «της φράξης των ανωτέρων αεραγωγών (στόματος και μύτης)», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

  Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στην περίπτωση της Ίριδας, «κλειδί» ήταν το περιβόητο πανάκι. Το αίμα και τα υπόλοιπα υγρά όπως αποδείχτηκε από εξετάσεις των δύο ιατροδικαστών, δεν προέρχονταν από τους πνεύμονες, καθώς θα βρίσκονταν υπολείμματα στην τραχεία, αλλά από πληγή στο στόμα του 6 μηνών βρέφους.

  Ως εκ τούτου προκύπτει πως το πανάκι χρησιμοποιήθηκε για να φραγεί η στοματική κοιλότητα του παιδιού, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυκτικό θάνατο.

  Στην περίπτωση της Μαλένας, οι σχετικές εξετάσεις δεν έδειξαν τίποτα επιλήψιμο και βγήκαν καθαρές. Η ηπατική ανεπάρκεια που βρέθηκε ως αίτια θανάτου στο 3,5 χρονών κοριτσάκι σε συνδυασμό με κάποια άλλα ευρήματα οφείλεται σε ασφυξία, η οποία προήλθε από ανθρώπινο παράγοντα.

  «Το ότι είναι κοινός ο μηχανισμός θανάτου των δύο παιδιών είναι κάτι που περιμέναμε, καθώς αυτό συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο δράστης κάνει το ίδιο πράγμα ακριβώς», σχολίασε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, που τόνισε ότι πρέπει να αναμένουμε εξελίξεις μέσα στις επόμενες μέρες.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ