Κυριακή 25.09.2022
More

  Ιός Δυτικού Νείλου: 13 κρούσματα στην Ελλάδα –Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται

  Τα 13 έχουν φτάσει τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου που εντοπίζονται στη χώρα μας.

  Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται σε δήμους της Θεσσαλονίκης.

  Συγκεκριμένα, από τα 13 κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου τα 11 έχουν εντοπιστεί στην περιφέρεια της Θεσσαλονίκης. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο ΕΟΔΥ για τον ιό του Δυτικού Νείλου, καθώς το προσεχές διάστημα αναμένονται και άλλα κρούσματα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη ο Οργανισμός.

  Ο ΕΟΔΥ έχει καταγράψει κυκλοφορία μολυσμένων κουνουπιών σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών, δηλαδή τα 11 από τα 13, έχουν εντοπιστεί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης.

  Ακόμη ένα περιστατικό έχει καταγραφεί σε δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και ένα είναι υπό διερεύνηση.

  Υπενθυμίζεται ότι το 2019 είχαν χάσει τη ζωή τους στην Ελλάδα 35 άτομα μετά από μόλυνση με ιό του Δυτικού Νείλου, ο οποίος μεταδίδεται στον άνθρωπο με το τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού.

  «Επιπλέον, έχει καταγραφεί η κυκλοφορία του ιού σε κουνούπια σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το προσεχές διάστημα, αναμένονται και άλλα περιστατικά στη χώρα, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ως εκ τούτου, συστήνουμε να λαμβάνετε ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια με συνέπεια, σε όλη την επικράτεια. Ιδιαίτερη προσοχή στη λήψη μέτρων χρειάζεται σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα, που κινδυνεύουν περισσότερο να προσβληθούν πιο σοβαρά από τη λοίμωξη», αναφέρει ο ΕΟΔΥ σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Τρίτης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ