Δευτέρα 24.06.2024
More

  Ηράκλειο: Αθωώθηκε ο 35χρονος που μαχαίρωσε 14 φορές την αρραβωνιαστικιά του

  Τον Ιούνιο του 2023 ο 35χρονος άνευ λόγου επιτέθηκε με μαχαίρι στην 30χρονη

  Αθωώθηκε ο 35χρονος άνδρας που επιτέθηκε στη 30χρονη αρραβωνιαστικιά του με μαχαίρι μέσα στο σπίτι τους στο Ηράκλειο αναγνωρίζοντας το Δικαστήριο ότι δεν είχε καταλογισμό για την πράξη ενδοοικογενειακής βίας.

  Σύμφωνα με το neakriti.gr, τον Ιούνιο του 2023 ο 35χρονος άνευ λόγου επιτέθηκε με μαχαίρι στην 30χρονη αρραβωνιαστικιά του στο Ηράκλειο η οποία δέχτηκε 14 μαχαιριές και χρειάστηκε να διασωληνωθεί και να εισαχθεί στη ΜΕΘ.

  Η κοπέλα έτρεξε και βρήκε αιμόφυρτη καταφύγιο σε ένα γειτονικό σπίτι. Εκεί έφτασε λίγο αργότερα ασθενοφόρο και την μετέφερε σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Η γειτονιά στο Ηράκλειο παρέμεινε ανάστατη όλη νύχτα, με αστυνομικούς να κάνουν αυτοψία και να παίρνουν καταθέσεις από στενά συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του ζευγαριού.

  Ο 35χρονος άνδρας «βασανιζόταν» όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου ενώ κλήθηκε για κατάθεση και ο Τεχνικός Σύμβουλος του ασθενούς Μ. Πασπαράκης που εξήγησε αναλυτικά τη νόσο και την οφειλόμενη σε αυτή βία.

  Το δικαστήριο αναγνώρισε με 5-2 ψήφους ότι ο ασθενής δεν είχε καταλογισμό και όρισε τη μηνιαία ψυχιατρική παρακολούθησή του για 3 χρόνια στο Τμήμα Ψυχιατρικής του ΓΝΑΝ. Υπέρ της αθώωσης ψήφισε ο πρόεδρος της έδρας και οι 4 ένορκοι ενώ οι δύο ψήφοι από τακτικούς δικαστές συντάχθησαν υπέρ της υιοθέτησης της άποψης για μειωμένο καταλογισμό.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ