Κυριακή 26.05.2024
More

  Ηράκλειο: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών σε 78χρονο που χτύπησε με κοντάρι τη γυναίκα του

  Το δικαστήριο ανέστειλε επί 3ετια την εκτέλεση της ποινής σε βάρος του ηλικιωμένου, υπό τους όρους να μην τελέσει ξανά ανάλογη πράξη

  Ποινή φυλάκισης 30 μηνών επέβαλε σήμερα το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, στον 78χρονο, ο οποίος προχθές το βράδυ χτύπησε με κοντάρι και τραυμάτισε στο κεφάλι την 72χρονη σύζυγό του.

  Το δικαστήριο ανέστειλε επί 3ετια την εκτέλεση της ποινής σε βάρος του ηλικιωμένου, υπό τους όρους να μην τελέσει ξανά ανάλογη πράξη σε βάρος της συζύγου του, αλλά και να ενταχθεί στην παρακολούθηση ειδικού προγράμματος συμβουλευτικής στο ιατρείο οικογενειακής θεραπείας.

  Νωρίτερα η παθούσα καταθέτοντας στο δικαστήριο υποστήριξε, ότι “ήταν μια κακιά στιγμή. Τίποτα δεν έκανε ο σύζυγος μου. Δεν είναι κακός άνθρωπος. Πάνω στην κουβέντα έγινε αυτό. Δεν μπορώ να θυμηθώ γιατί. Δεν είναι επιθετικός άνθρωπος. Πρώτη φορά με χτύπησε. Έχουμε ένα κοριτσάκι με ειδικές ανάγκες και βοηθάμε ο ένας τον άλλο για να φροντίσουμε το κοριτσάκι μας”, ανέφερε η 72χρονη.

  Απολογούμενος ο 78χρονος ισχυρίστηκε, ότι μάλωσαν, εκείνη τον χτύπησε στο σώμα με κοντάρι, εκείνος προσπάθησε να αμυνθεί και τότε η 72χρονη έπεσε πάνω στο ίδιο κοντάρι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι. “Δεν μαλώνουν οι οικογένειες;”, διερωτήθηκε απευθυνόμενος στο δικαστήριο.

  Τόσο ο 78χρονος όσο και η σύζυγός του αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και ένα από τα παιδιά της οικογένειας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ