Τετάρτη 24.07.2024
More

  Κ. Χατζηδάκης: Επιταχύνεται η διαδικασία απονομής των εκκρεμών συντάξεων

  Παρέμβαση σε συνέδριο για το Σύστημα Υγείας στην εποχή της covid -19

  Τις ενέργειες που έχουν γίνει για την επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής των εκκρεμών συντάξεων, ανέλυσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε συνέδριο, με θέμα «Το Σύστημα Υγείας στην COVID-19 και στη μετά COVID-19 εποχή».

  Όπως είπε, μία πρώτη κίνηση ανακούφισης είναι η δυνατότητα που δόθηκε σε ασφαλισμένους να λάβουν προκαταβολή σύνταξης, που ανέρχεται στο ύψος των εθνικών συντάξεων, μαζί με τα αναδρομικά.

  Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στη ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας που προβλέπει τη συνδρομή πιστοποιημένων επαγγελματιών -δικηγόρων και λογιστών- στη συνολική προσπάθεια για την επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής των εκκρεμών συντάξεων, οι οποίοι θα μπορούν να καταρτίσουν σχέδιο προσωρινής, αλλά και οριστικής σύνταξης. «Η τρίτη προσπάθεια είναι να εκσυγχρονίσουμε το σύστημα και να γίνει πλήρως ηλεκτρονικό» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.

  Μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της επικουρικής ασφάλισης, επισημαίνοντας ότι το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης δίνει παραπάνω επιλογές και βαθμούς ελευθερίας και δημιουργεί τις βάσεις για ένα υγιέστερο ασφαλιστικό σύστημα.

  Το συνέδριο το οποίο διοργάνωσαν η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και η ιστοσελίδα ygeiamou.gr, συμμετείχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση με την καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ και πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου, την οποία συντόνισε ο διευθυντής του «Πρώτου Θέματος», Μπάμπης Κούτρας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ