Σάββατο 04.02.2023
More

  Καίγεται ακόμα το Ρέθυμνο: «Οργανωμένο σχέδιο» λέει ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου για τη φωτιά

  Η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο

  Μάχη με τις φλόγες συνέχισαν να δίνουν τη νύχτα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, στις φωτιές που έχουν εκδηλωθεί στο Ρέθυμνο, ενώ δήμαρχος της περιοχής μιλά για «οργανωμένο σχέδιο».

  Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αναζωπυρώσεις στο Ρέθυμνο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Υπό μερικό έλεγχο είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Αμπελάκι, χθες, ενώ σε ύφεση είναι η φωτιά που είχε προκαλέσει νωρίτερα συναγερμό, στην Κρύα Βρύση. Στην περιοχή επιχειρούν 112 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 27 οχήματα.

  «Πλέον δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι άλλο πέρα από το ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο», δήλωσε στο cretalive ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, αναφερόμενος στις νέες φωτιές που εκδηλώθηκαν στα νότια του νομού Ρεθύμνου, από το μεσημέρι της Δευτέρας.

  «Πλέον δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι άλλο πέρα από το ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο. Αυτό βέβαια θα το δείξουν οι έρευνες της Πυροσβεστικής, όμως ειλικρινά δεν γίνεται αυτό να συμβαίνει στο βαθμό που συμβαίνει, εάν δεν πρόκειται για σχέδιο», δήλωσε ο κ. Ταταράκης.

  «Δεν θεωρώ ότι είναι αναζωπυρώσεις. Δεν γίνεται να σβήνουμε τη φωτιά στα Σαχτούρια, και να εμφανίζεται στην Κρύα βρύση και μετά στο Ροδάκινο και μετά στην Αγία Γαλήνη. Πλέον δε μπορώ παρά να σκέφτομαι ότι είναι οργανωμένο σχέδιο», συμπλήρωσε και υπογράμμισε: «Η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου στην περιοχή. Πρέπει να παρέμβει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός πια σε αυτήν την περιοχή. Αν δεν σταματήσει αυτό το ντόμινο των πυρκαγιών, ο δήμος Αγίου Βασιλείου δεν θα υπάρχει στον χάρτη».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ