Κυριακή 26.06.2022
More

  Κακοκαιρία Ελπίς: Ρίψεις τροφών για τα ζώα στο όρος Αιγάλεω

  Οι τροφές επιλέχθηκαν κατόπιν οδηγιών ειδικού κτηνίατρου, για την αναπλήρωση των θερμιδικών αναγκών των ζώων

  Ρίψεις τροφών σε περιοχές του όρους Αιγάλεω, που έχει καλυφθεί από χιόνι, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς», πραγματοποίησαν σήμερα συνεργεία του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας- Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), προκειμένου να βελτιωθούν οι όροι ζωής της άγριας πανίδας του βουνού.

  Όπως έγινε γνωστό, την επιχείρηση επέβλεπε ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ενώ το μείγμα τροφών είχε επιλεγεί κατόπιν οδηγιών ειδικού κτηνίατρου, για την αναπλήρωση των θερμιδικών τους αναγκών.

  Σημειώνεται ότι οι δυσκολίες για την πτηνοπανίδα είναι μεγαλύτερες όταν παγώσει το χιόνι, καθώς γίνεται ακόμα δυσκολότερη η εξεύρεση τροφής στο δύσκολο περιβάλλον του βουνού.

  Το όρος Αιγάλεω αποτελεί μία πολύτιμη και ευαίσθητη περιοχή του Λεκανοπεδίου, όπου ο ΠΕΣΥΔΑΠ εκτός από την πυρασφάλεια αναπτύσσει δράσεις προστασίας του και σε πολλά άλλα επίπεδα.

  Επίσης, σημειώνεται ότι για τρίτη ημέρα σήμερα ασθενοφόρα του ΔΙΚΕΠΑΖ (Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων) συνεχίζουν να παρέχουν τροφή στα αδέσποτα ζώα σε επισημασμένα σημεία των δήμων – μελών του ΠΕΣΥΔΑΠ, με την συνεργασία ζωοφιλικών σωματείων και φιλόζωων πολιτών.

  Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις κρίθηκε αναγκαίο αδέσποτα ζώα μεγάλης ηλικίας να μεταφερθούν για φροντίδα στις εγκαταστάσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ