Τρίτη 26.01.2021
More

  Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Ξεκίνησαν τα χιόνια στη βόρεια Ελλάδα-Έρχεται ψύχος τις επόμενες ημέρες

  Στους ρυθμούς της κακοκαιρία Λέανδρος, ξεκινάει σιγά – σιγά να κινείται η χώρα από σήμερα το βράδυ

  Στους ρυθμούς  της κακοκαιρία Λέανδρος, ξεκινάει σιγά – σιγά  να κινείται η χώρα  από το βράδυ της Τετάρτης, με τα φαινόμενα να εντείνονται, κυρίως το διήμερο που ακολουθεί.

  Κύριο χαρακτηριστικό της νέας κακοκαιρίας που θα πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας το διήμερο Πέμπτη με Παρασκευή, είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες αναμένεται να πέσουν ακόμα περισσότερο  το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και θα κυμανθούμε με επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή, με τη βόρεια χώρα να μπαίνει σε ολικό παγετό και τον υδράργυρο να κινείται υπό το μηδέν όλο το 24ωρο.

  Σύμφωνα με όσα τόνισε στην ΕΡΤ3 ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, οι ψυχρές αέριες μάζες φτάνουν σε πολλές περιοχές της χώρας εκτός από την έντονη πτώση της θερμοκρασίας θα δούμε και χιονοπτώσεις.

  «Για το Σαββατοκύριακο, καθώς υπάρχει ακόμα διχογνωμία ανάμεσα στα καιρικά προγνωστικά μοντέλα, δεν αποκλείεται να σημειωθούν φαινόμενα στην κεντρική και νότια Ελλάδα» επισημαίνει ο μετεωρολόγος, συμπληρώνοντας πως από σήμερα έως Παρασκευή ο χιονιάς θα πλήξει τα βόρεια. Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τετάρτης αναμένεται πυκνή συννεφιά και δεν αποκλείεται να το «στρώσει» σε αρκετά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης ακόμη και σε πιο μικρά υψώματα. Σταδιακά χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Ήπειρο και στη βόρεια Στερεά μέχρι μέχρι αργά τη νύχτα.

  Μάλιστα, χιόνια θα έχουμε μέχρι και στα ορεινά της Κρήτης, αλλά και σε ημιορεινές ή και πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει και μέσα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στα βόρεια προάστια της Αττικής. Αυτό, βέβαια, θα εξαρτηθεί όμως από την τροχιά που τελικά θα ακολουθήσουν αυτά τα βαρομετρικά χαμηλά.

  Χιονοπτώσεις αναμένονται από τον «Λέανδρο» ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της λοιπής ηπειρωτικής χώρας από το βράδυ της Πέμπτης 14/1. Παρά το γεγονός ότι μεταξύ των διαστημάτων χιονόπτωσης θα υπάρχουν διαστήματα βελτίωσης του καιρού, το ισχυρό ψύχος, ιδιαίτερα τις νύχτες, θα δημιουργήσει προβλήματα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ