Σάββατο 01.04.2023
More

  Κακοκαιρία στην Αττική- Έπεσαν δέντρα, πλημμύρισαν καταστήματα

  Τις πληγές του μετρά το Νέο Ηράκλειο μετά τη νυχτερινή κακοκαιρία, που προκάλεσε τεράστιες ζημιές

  Σύμφωνα με πληροφορίες τρεις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, δύο από πτώση δέντρου και μια από πτώση τοίχου κατά τη διάρκεια της σφοδρής κακοκαιρίας που χτύπησε τη νύχτα την περιοχή του Νέου Ηρακλείου. Και τους τρεις τους έχει παραλάβει το ΕΚΑΒ.

  150 κλήσεις στην Πυροσβεστική

  Η πυροσβεστική μέχρι λίγο πριν τις 11 το πρωί έχει δεχθεί πάνω από 150 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και κοπές δένδρων στην Αττική. ενώ 25 συνεργεία με 50 πυροσβέστες βρίσκονται στους δρόμους.

  Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι περιοχές στις οποίες παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν το Ηράκλειο, η Νέα Ιωνία, το Αιγάλεω, το Περιστέρι και το Μοσχάτο, όπου οι κλήσεις για αντλήσεις υδάτων παρουσιάζουν αυξητική τάση, καθώς ανοίγουν τα καταστήματα, πολλά από τα οποία οι ιδιοκτήτες τους τα βρίσκουν πλημμυρισμένα.

  Αυξημένη κίνηση επικρατεί μέχρι αυτήν την ώρα και στους δρόμους, ενώ έντονο είναι το πρόβλημα στη λεωφόρο Κηφισού, όπου επικρατεί μποτιλιάρισμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

  «Μας βρήκε μια πολύ δύσκολη ημέρα», λέει ο δήμαρχος Ηρακλείου

  «Τρίτη και 13 και μας βρήκε μία πολύ δύσκολη ημέρα», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος. «Έχουν πέσει πάνω από 150 δέντρα και έχουν σπάσει κολώνες της ΔΕΗ, ακόμη και τσιμεντένιες, από τον πολύ ισχυρό άνεμο. Γι’ αυτό δεν υπάρχει ρεύμα σε κάποιες περιοχές, ενώ έχουμε πολλές ζημιές σε σπίτια και κυρίως σε στέγες που έχουν ξεριζωθεί. Αυτήν τη στιγμή, πρώτο μέλημά μας είναι το οδικό δίκτυο, να ανοίξουν οι δρόμοι γιατί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Τα συνεργεία μας δουλεύουν πυρετωδώς και σιγά σιγά προχωράμε σε πλήρη καταγραφή των ζημιών», πρόσθεσε.

  Ο δήμος Ηρακλείου θα ζητήσει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Ήδη η Πολιτική Προστασία και η Περιφέρεια έχουν σπεύσει για βοήθεια με ανθρώπινο δυναμικό και θα ζητήσω βοήθεια και από τους όμορους δήμους», τόνισε ο κ. Μπάμπαλος, ενώ ερωτηθείς για τα σχολεία απάντησε: «Όλα τα σχολικά συγκροτήματα λειτουργούν κανονικά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ