Πέμπτη 01.06.2023
More

  Κακοποίηση γαϊδουριού στο Κορωπί: Πρόστιμο 30.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη

  Ο άνδρας φαίνεται πως κακοποιούσε το γαϊδουράκι συστηματικά, μαζί με τα άλλα ζώα που είχε

  Ο άνδρας φαίνεται πως κακοποιούσε το γαϊδουράκι συστηματικά, μαζί με τα άλλα ζώα που είχε, καθώς ήδη τον «βάραιναν» και άλλες κατηγορίες για παραμέληση των ζώων του.

  Σάλο και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει το νέο φριχτό περιστατικό κακοποίησης ζώου και συγκεκριμένα ενός θηλυκού γαϊδάρου, που εντοπίστηκε νεκρό στο Κορωπί κάτω από βάναυσες συνθήκες, καθώς μπλέχτηκε στο σχοινί που το είχε δέσει ο ιδιοκτήτης.

  Το περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας μέσω καταγγελίας που έγινε από την οργάνωση «Γαϊδουροχώρα – Το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι» και τον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών (ΕΣΠΙ).

  «Με τηλεφωνική εισαγγελική εντολή για άμεση, προσωρινή απομάκρυνση, τα άλλα δύο γαϊδουράκια που «διατηρούσε» ο ίδιος άνθρωπος, μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις μας. Πεινασμένα, γεμάτα ψώρα και τρόμο, απολαμβάνουν το πρώτο τους κανονικό γεύμα» ανέφερε αρχικά στην ανάρτησή της η οργάνωση.

  Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη το βράδυ της Κυριακή και σύμφωνα με το GrTimes.gr και σήμερα πέρασε από τη διαδικασία του αυτοφώρου, όπου και του επιβλήθηκε η μέγιστη ποινή που προβλέπεται για την κακοποίηση, ήτοι πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

  Μάλιστα φαίνεται πως το κακοποιούσε συστηματικά, μαζί και άλλα ζώα, καθώς ήδη τον «βάραιναν» και άλλες κατηγορίες για παραμέληση των ζώων του. Φαίνεται πως κρατούσε τα ζώα, τα έβαζε να αναπαράγονται και στη συνέχεια πουλούσε τα μωρά τους.

  Η οργάνωση «Γαϊδουροχώρα» σε συνεργασία με τον ΕΣΠΙ, ζήτησαν από τις αρχές εκτός από τη μέγιστη ποινή που προβλέπεται για τέτοιου είδους περιπτώσεις και την απαγόρευση κατοχής ζώων στο μέλλον από τον ίδιο ιδιοκτήτη.

  Στη «Γαϊδουροχώρα» τα άλλα δύο γαϊδουράκια

  Στο μεταξύ στις εγκαταστάσεις της «Γαϊδουροχώρας» έχουν μεταφερθεί προσωρινά τα άλλα δύο γαϊδούρια που εντοπίστηκαν επίσης σε κακή κατάσταση στον ίδιο χώρο με το ζώο που έφυγε από τη ζωή βασανιστικά.

  «Αυτά τα δύο γαϊδουράκια βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση με χθες, με τη διαφορά ότι πλέον δεν πεινούν και δεν διψούν. Έπρεπε να απομακρυνθούν από τον συγκεκριμένο χώρο γιατί κάποιος έπρεπε να τα φροντίσει, τώρα που έχει ζητηθεί από τον εισαγγελέα να αφαιρεθεί το δικαίωμα από τον ιδιοκτήτη να έχει ζώα στην κατοχή του. Προσωρινά θα μείνουν στις δικές μας εγκαταστάσεις, όμως επειδή εμείς είμαστε γεμάτοι, σε λίγες ημέρες θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών, όπου υπάρχει χώρος» σημείωσε στο GRTimes, το ιδρυτικός μέλος και διαχειριστής της οργάνωσης  «Γαϊδουροχώρα – Το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι», Δημήτρης Στουπάκης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ