Τετάρτη 10.08.2022
More

  «Καμπανάκι» για τη μετάλλαξη Δέλτα: 49χρονος μοναχός από το Αγιο Ορος δίνει μάχη σε εντατική της Θεσσαλονίκης

  Έντονη είναι η ανησυχία που υπάρχει μεταξύ των ειδικών για την αυξητική τάση που εμφανίζουν τα κρούσματα κορωνοϊού

  Έντονη είναι η ανησυχία που υπάρχει μεταξύ των ειδικών και των μελών της κυβέρνησης για την αυξητική τάση που εμφανίζουν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ενώ μεγαλύτερο προβληματισμό προκαλεί η μετάλλαξη Δέλτα.

  Με την ινδική μετάλλαξη νοσηλεύεται διασωληνωμένος ένας 49χρονος στο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open, πρόκειται για Ρώσο μοναχό από το Άγιο Όρος, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, που δεν είχε κάνει καμία δόση εμβολίου και η κατάσταση του οποίου θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη.

  Ο μοναχός παρουσίασε συμπτώματα κορωνοϊού και επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Καρυών. Στο τεστ που του έγινε, εντοπίστηκε θετικός, και επειδή η κατάσταση της υγείας του παρουσίαζε επιδείνωση, μεταφέρθηκε στις 2 Ιουλίου στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Η επιδείνωση της υγείας του ήταν ραγδαία και στις 4 του μήνα κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του. Μέχρι και σήμερα παραμένει στη ΜΕΘ σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

  Ο 49χρονος ήταν ανεμβολίαστος, όπως και οι υπόλοιποι που νοσηλεύονται σε εντατική του «Παπανικολάου».

  Ο συντονιστής διευθυντής Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, έκανε λόγο, μέσω τηλεοπτικής του παρέμβασης, για ένα «εκρηκτικό μείγμα» που δημιουργείται από τη χαλάρωση των μέτρων και ειδικά τη μη χρήση μάσκας, τις μεταλλάξεις και τους ανεμβολίαστους, ενώ επισήμανε ότι αν επικρατήσει η μετάλλαξη Δέλτα, «θα έχουμε ένα σφοδρότατο τέταρτο κύμα».

  Μέσω της εκπομπής του Mega «Live News», ο κ. Καπραβέλος αναφέρθηκε και στον 49χρονο που είναι διασωληνωμένος. Όπως είπε: «Εισήλθε στις 2 Ιουλίου, στις 4 επιδεινώθηκε και διασωληνώθηκε. Δεν είχε εμβολιαστεί, με αποτέλεσμα να έχει ραγδαία επιδείνωση και να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση».

  Για τη μετάλλαξη Δέλτα ανέφερε πως «καταστρέφει πολλά όργανα, κυρίως τον πνεύμονα, με ταχύτατη εξέλιξη, όπως συνέβη σε αυτήν την περίπτωση. Είναι μια παραλλαγή η οποία δεν έχει διαφορετική λοιμογόνο δύναμη, αλλά αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι η υπερμεταδοτικότητά της. Αν οδηγήσει στο νοσοκομείο χιλιάδες ασθενείς, θα είναι όλεθρος». Για τον λόγο αυτόν κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν και ειδικά οι νέοι, οι οποίοι μπορεί να μη νοσούν βαριά, ωστόσο μεταδίδουν τον ιό.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ