Παρασκευή 23.02.2024
More

  «Καμπάνες» έως 50.000 ευρώ για «μαϊμού» αποδείξεις

  Στο κατατεθέν πολυνομοσχέδιο μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται διατάξεις για την υποχρεωτική διασύνδεση των EFT/POS τερματικών με την ΑΑΔΕ.

  Η διασύνδεση των ταμειακών με τα POS εκτιμάται ότι θα κλείσει παράθυρα φοροδιαφυγής καθώς θα εντοπίζονται πιο εύκολα περιπτώσεις απόκρυψης τζίρου και μη απόδοσης του ΦΠΑ. Οι φορολογικοί έλεγχοι έχουν δείξει ότι πολλές επιχειρήσεις στις συναλλαγές που έχουν με πελάτες τους με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες δεν εκδίδουν την απόδειξη λιανικής. Ενώ το POS δέχεται τη συναλλαγή, ο καταστηματάρχης είτε δεν κόβει καθόλου απόδειξη είτε εκδίδει απόδειξη αλλά με ένα μικρό ποσό.

  Η εφορία και τα POS

  Στο κατατεθέν πολυνομοσχέδιο μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται διατάξεις για την υποχρεωτική διασύνδεση των EFT/POS τερματικών με την ΑΑΔΕ.

  Πιο συγκεκριμένα:

  – Με το άρθρο 41 εισάγεται υποχρέωση διασύνδεσης των EFT/POS τερματικών, ημεδαπής και αλλοδαπής, που κατέχουν όλες οι υπόχρεες οντότητες, με την Α.Α.Δ.Ε. και διαβίβασης καθοριζόμενων δεδομένων, είτε μέσω των ΦΗΜ είτε απευθείας με τα πληροφοριακά συστήματα της Α.Α.Δ.Ε..

  – Με το άρθρο 42 εισάγεται πλαίσιο διαδικαστικών κυρώσεων για την παραβίαση της υποχρέωσης της διασύνδεσης των υπόχρεων οντοτήτων που κατέχουν τερματικά EFT/POS με την Α.Α.Δ.Ε. με σκοπό την περιστολή της φοροδιαφυγής.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ