Πέμπτη 30.06.2022
More

  Καστοριά: Εικόνες καταστροφής μετά την έκρηξη που γκρέμισε 4ώροφο ξενοδοχείο

  Εικόνα απόλυτης καταστροφής κυριαρχεί στον τόπο της έκρηξης

  Αναστάτωση επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Καστοριάς μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε παραλιακό ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα η 4ώροφη ξενοδοχειακή μονάδα να μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα από μπάζα και σίδερα.

  Η έκρηξη σημειώθηκε περί τη 01.30 και η ισχύς της ήταν τέτοια, που όχι μόνο συντάραξε την πόλη, αλλά έγινε αισθητή και στο Άργος Ορεστικό, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10 χλμ.

  Δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός, ενώ σύμφωνα με αναφορά του ιδιοκτήτη του συγκροτήματος στην αστυνομία, το ξενοδοχείο τον τελευταίο χρόνο ήταν κλειστό και δεν υπήρχε ανθρώπινη παρουσία στις εγκαταστάσεις του.

  Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής

  Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για μικρές εστίες φωτιάς μετά την έκρηξη, τις οποίες οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο. Στο σημείο έφτασαν 7 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καστοριάς, με 17 άνδρες, που επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Στα συντρίμμια του ξενοδοχείου και κάτω από τόνους μπάζα υπάρχουν ακόμη εστίες φωτιάς που σιγοκαίνε χωρίς οι πυροσβέστες να έχουν καταφέρει να τις σβήσουν.

  Αμέσως μετά την ισχυρή έκρηξη, το τετραώροφο ξενοδοχειακό συγκρότημα, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, μετατράπηκε σε μια άμορφη μάζα από μπάζα και σίδερα. Γυαλιά, θραύσματα, μεταλλικά αντικείμενα του ξενοδοχείου διασκορπίστηκαν σε ακτίνα τουλάχιστον 80 μέτρων, ενώ η αστυνομία απέκλεισε προληπτικά τον κεντρικό οδικό άξονα που οδηγεί στην πόλη της Καστοριάς και περνά σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ