Τρίτη 16.04.2024
More

  Καταιγίδες και σκόνη σήμερα- Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

  Η επιδείνωση του καιρού είναι ήδη αισθητή σε πολλές περιοχές της χώρας, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

  Έως το απόγευμα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά), την ανατολική Στερεά- συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής- τις Κυκλάδες, την Κρήτη (κυρίως στα νότια), την Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στην Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ.

  Στην Αττική αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις προμεσημβρινές ώρες και θα εξασθενήσουν από το απόγευμα.

  Αναλυτικότερα, στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο αναμένονται αρχικά βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.

  Στην υπόλοιπη Ελλάδα προβλέπονται βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, σε μεγάλα υψόμετρα μέχρι και το μεσημέρι.

  Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά, αλλά θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18-19 βαθμούς Κελσίου.

  Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4- 6 και στα πελάγη τοπικά 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Γρήγορα στα δυτικά θα στραφούν σε βοριάδες και στα βόρεια θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν.

  Πρόγνωση για κάθε περιοχή

  Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα, Δευτέρα:

  Μακεδονία, Θράκη

  Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική Μακεδονία όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα στη Θράκη θα σταματήσουν και από το απόγευμα στη Μακεδονία θα εξασθενήσουν.
  Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά θαλάσσια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
  Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 και στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

  Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

  Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην Πελοπόννησο. Από τις προμεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν ενώ στα βόρεια ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί.
  Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από τις προμεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
  Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου ως 15 βαθμούς.

  Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

  Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι τοπικά ισχυρά, σταδιακά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.
  Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
  Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

  Κυκλάδες, Κρήτη

  Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά με σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα.
  Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Τη νύχτα και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
  Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

  Νησιά ανατολικού Αιγαίου- Δωδεκάνησα

  Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και γρήγορα κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι τοπικά ισχυρές από τη Χίο και νοτιότερα.
  Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα πιθανώς 8 μποφόρ.
  Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

  Θεσσαλία

  Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα ανατολικά και τα θαλάσσια τμήματα με βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι.
  Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
  Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

  Αττική

  Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες καθώς και εκ νέου από τις προμεσημβρινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
  Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και σταδιακά από το μεσημέρι ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
  Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

  Θεσσαλονίκη

  Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.
  Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στον Θερμαϊκό βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
  Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ