Πέμπτη 22.02.2024
More

  Καβάλα: Εικόνες ντροπής με τα παιδιά μιας ολόκληρης τάξης να κάνουν μάθημα με σκουφιά και κουβέρτες

  Μαθητές και στην Καβάλα επιστρατεύουν κουβέρτες από τα σπίτια τους για να αντέξουν το κρύο, κατά τη διάρκεια του μαθήματος

  Οι εικόνες από την Καβάλα με τις κουβέρτες στα σώματα των μικρών μαθητών, έρχονται να συμπληρώσουν εκείνες που είδαμε προ ημερών στις Σέρρες και σε σχολεία του Έβρου. Παιδιά κάνουν μάθημα με ανοιχτά παράθυρα και όσο οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, τα ίδια ψάχνουν τρόπους για να ζεσταθούν. Κάτω από αυτές τις συνθήκες το μάθημα περνάει σε δεύτερη μοίρα.

  Στις νέες φωτογραφίες από την Καβάλα, οι μαθητές εκτός από τις μάσκες για τον κορονοϊό, φορούν τα μπουφάν τους, σκουφιά και έχουν ρίξει στην πλάτη τους μία κουβέρτα, σε μια προσπάθεια να μετριάσουν το κρύο. Μπροστά τους βρίσκεται η εκπαιδευτικός, που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με τα παιδιά.

  Μετά από μία ολιγοήμερη παύση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην κορύφωση της κακοκαιρίας «Ελπίδα», οι μαθητές και της Καβάλας επέστρεψαν στα θρανία. Ωστόσο, οι χαμηλές θερμοκρασίες επιμένουν και τα παιδιά δεν έχουν άλλη επιλογή. Για να αντέξουν στο κρύο, φέρνουν από τα σπίτια τους σκουφιά και κουβέρτες, τα οποία φορούν κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

  Με τα υγειονομικά πρωτόκολλα να ορίζουν υποχρεωτικό το ανοιχτό παράθυρο καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος, όσο και να «καίνε» τα καλοριφέρ, δεν επαρκούν για να ζεσταθούν τα παιδιά. Σε Γυμνάσιο της Καβάλας, τις τελευταίες μέρες οι μαθητές φέρνουν στην τάξη από το σπίτι τους κουβέρτες με τις οποίες κουκουλώνονται για να μπορέσουν να «βγάλουν» το μάθημα. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το kavalapost.gr, δείχνουν την κατάσταση.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ