Τετάρτη 21.10.2020
More

  Κεραμέως: «Κλειστά τα κυλικεία στα σχολεία, εκ περιτροπής τα διαλείμματα»

  Εκ περιτροπής θα γίνονται τα διαλείμματα στα σχολεία, ενώ τα κυλικεία δεν θα λειτουργούν, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας για το πλάνο επιστροφής των μαθητών στα θρανία.

  «Με υπουργική απόφαση, θα απαγορευτεί η λειτουργία των κυλικείων, όπως ζήτησαν οι ειδικοί», είπε η κ. Κεραμέως, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό «Θα υπάρχουν και εκ περιτροπής διαλείμματα, ακόμη και στα εκ περιτροπής μαθήματα, προς αποφυγή του συγχρωτισμού», συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας.

  Επιπλέον, έχει προβλεφθεί να γίνεται καθαρισμός των αιθουσών ενδιάμεσα στα μαθήματα και όχι μετά το τέλος τους, σημείωσε η κ. Κεραμέως. Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα κληθούν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία για περαιτέρω ενημέρωση για τις οδηγίες από τους ειδικούς. Ακόμη, η πρώτη ημέρα των μαθημάτων θα αφιερωθεί στην ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας και υγιεινής που θα πρέπει να τηρούνται.

  Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση την κρίση των ειδικών και σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των σχολείων. Απαντώντας στην κριτική ότι τα σχολεία θα ανοίξουν για λίγες ημέρες, δήλωσε: «Στα εκ περιτροπής μαθήματα, λόγω του μικρότερου αριθμού των παιδιών, η εκπαιδευτική διαδικασία θα είναι πιο έντονη, θα προχωρά πολύ πιο γρήγορα. Επί της ουσίας μιλάμε για ένα μήνα μάθημα και αυτός ο μήνας είναι μια επιστροφή στην κανονικότητα που χρειάζονται τα παιδιά για την εξέλιξή τους».

  Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Μεγάλο το ρίσκο

  Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θ. Τσούχλος, δήλωσε ότι τα μαθήματα θα προχωρήσουν ελάχιστα και άρα είναι μεγάλο το ρίσκο που πήρε η κυβέρνηση.

  «Εμείς είχαμε προτείνει να ανοίξει μόνο η Γ΄ Λυκείου για τις Πανελλαδικές και είχαμε εκφράσει προβληματισμούς για τις άλλες τάξεις του Λυκείου και το Γυμνάσιο».

  «Αν δείτε και το ημερολόγιο, δεδομένων των ημερών και της εκ περιτροπής μαθημάτων, ουσιαστικά οι τέσσερις εβδομάδες είναι δύο και η ύλη στα μονόωρα μαθήματα θα προχωρήσει ελάχιστα, άρα είναι μεγάλο το ρίσκο που πήρε η κυβέρνηση για επαναλειτουργία των σχολείων», συνέχισε ο κ. Τσούχλος και σημείωσε ότι «η επιστροφή στην κανονικότητα έχει και τους κινδύνους της».

  Επιπλέον, ο ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ανέφερε ότι σε πολλές περιπτώσεις, το εμβαδόν των αιθουσών δεν επαρκεί για να καλυφθούν τα όρια για τον αριθμό των μαθητών που έχουν τεθεί. «Προφανώς το υπ. Παιδείας εκτιμά ότι θα υπάρξει μειωμένη παρουσία μαθητών και έτσι θα τηρηθούν τα μέτρα και δεν θα χρειαστεί να σπάσουν στα 3 οι τάξεις», συμπλήρωσε.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Κρίσιμη ημέρα για τη λήψη και νέων μέτρων

  Κρίσιμη ημέρα η σημερινή αφού θα κριθεί αν θα επιβληθούν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα σε περιοχές της περιφέρειας, μεταξύ των οποίων και τα Ιωάννινα

  Ενίσχυση με μέσα καθαριότητας στα σχολεία

  Έχουν τη δυνατότητα προμηθειών σύμφωνα με τη σχολική επιτροπή

  Με συνεργασία η καθαριότητα στην παραλίμνια ζώνη

  Με συνεργασία θα γίνεται ο καθαρισμός της παραλίμνιας ζώνης

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.