Τρίτη 27.10.2020
More

  Κεραμέως: «Στο τραπέζι» οι μάσκες και η εκ περιτροπής διδασκαλία στα σχολεία

  Όπως είπε η υπουργός, επειδή τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν διαρκώς, δεν έχουν ακόμα ληφθεί αποφάσεις για τον τρόπο επανέναρξης των σχολείων

  Μόλις πέντε εβδομάδες απομένουν για το άνοιγμα των σχολείων, με το υπουργείο Παιδείας να εξετάζει σενάρια και να μην αποκλείει ακόμα και την επαναφορά του μέτρου της εκ περιτροπής διδασκαλίας.

  Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως επανέλαβε ότι το άνοιγμα έχει οριστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου, όμως διευκρίνισε ότι μέχρι τότε θα γίνει ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων, «τα οποία αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη».

  Όπως είπε η υπουργός, επειδή τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν διαρκώς, δεν έχουν ακόμα ληφθεί αποφάσεις για τον τρόπο επανέναρξης των σχολείων καθώς αυτές οι αποφάσεις θα ληφθούν στη βάση της τελευταίας επιδημιολογικής κατάστασης.

  «Έχουν συζητηθεί πολλά σενάρια. Έχει συζητηθεί να είναι όλα τα παιδιά στην τάξη, αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας, ενδεχομένως και με μάσκες ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο της εκ περιτροπής διδασκαλίας. Εμείς είμαστε καθ’όλα έτοιμοι για οποιοδήποτε από αυτά τα σενάρια, παρόλα αυτά περιμένουμε τις τελευταίες εισηγήσεις των ειδικών, αναφορικά με τον βέλτιστο τρόπο λειτουργίας των σχολείων» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Κεραμέως.

  «Είναι σαφές ότι υπάρχει μια έξαρση και παραμένει πρώτο μέλημά μας η προστασία της δημόσιας υγείας», σημείωσε στη συνέχεια και επισήμανε ότι «πρέπει να μάθουμε όλοι να ζούμε σε αυτή τη νέα κανονικότητα».

  Σχετικά με τα παιδιά στις πρώτες τάξεις του δημοτικού και το κατά πόσο μπορούν να συμμορφωθούν με τα μέτρα, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «όπως έδειξε η προηγούμενη εμπειρία, και τα μικρά παιδιά μπορούν να προσαρμοστούν πολύ καλά. Η επαναλειτουργία δημοτικών και νηπιαγωγείων το μήνα Ιούνιο με την εντυπωσιακή προσαρμογή στα μέτρα, έδειξε πως ακόμα και οι μικρές πληθυσμιακές ομάδες ακούν με μεγάλη προσοχή τους δασκάλους τους και ακολουθούν τις οδηγίες που τους δίνονται».

  Η ίδια πρόσθεσε πως το μέτρο της εκ περιτροπής διδασκαλίας παραμένει στο «τραπέζι» και «μας επέτρεψε να κάνουμε άλματα που αλλιώς δεν θα είχαν γίνει εδώ και χρόνια στη χώρα μας και έδωσε το έναυσμα να ψηφιοποιηθούν πιο γρήγορα διαδικασίες».

  Για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου, η κυρία Κεραμέως είπε, καταλήγοντας, πως έχουν δοθεί οδηγίες στα πανεπιστήμια και υπάρχει η επιλογή της εξ αποστάσεως εξέτασης αλλά και διά ζώσης, αναλόγως με τις συνθήκες.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ελισάφ: Κατειλημμένο το 90% των μονάδων κορωνοϊού -Είμαστε κοντά στο lockdown

  Το 90% των μονάδων κορωνοϊού στα Ιωάννινα είναι κατειλημμένο ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μ. Ελισάφ

  Θέλει προσοχή ο καιρός την 28η Οκτωβρίου

  Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από αργά το βράδυ σήμερα και από τα δυτικά

  Αποκαταστάθηκε το μνημείο του Λορέντζου Μαβίλη

  Άμεση ήταν η αποκατάσταση του μνημείου του Λορέντζου Μαβίλη στη Βασιλική στον Δρίσκο, με ένα έργο που προχώρησε μετά από εθελοντική προσφορά πολίτη

  Ένα κρίσιμο 48ωρο για μέτρα και πρόληψη

  Αυξημένη η τήρηση των περιορισμών στα Ιωάννινα, αυξημένα όμως και τα κρούσματα

  Πιο άμεση και διαδραστική η επικοινωνία

  Πιο άμεση και διαδραστική γίνεται η επικοινωνία του δήμου Ζίτσας με τους δημότες του με τη χρήση νέων τεχνολογιών

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.