Πέμπτη 13.06.2024
More

  Κέρκυρα: Μαθητές δημιούργησαν μίνι πάρκο με ανακυκλώσιμα υλικά

  Ένας σχολικός κήπος φτιαγμένος με ανακυκλώσιμα υλικά δημιουργήθηκε από τα παιδιά του Γυμνασίου Λιαπάδων. Μάλιστα ο κήπος αναμένεται να λειτουργήσει ως μίνι πάρκο και να ανοίξει για το κοινό σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου.

  Το πρώτο βήμα έγινε με τη δημιουργία λαχανόκηπου από τους μαθητές του γυμνασίου Λαπάδων σε ένα χώρο δίπλα από το σχολείο τους. Μάλιστα η πρώτη τους παραγωγή δόθηκε στο κοινωνικό παντοπωλείο που καλύπτει τις ανάγκες των απόρων συμπολιτών μας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί πήραν την πρωτοβουλία στο χώρο αυτό που ξεπερνάει τα 700 τ.μ να  δημιουργήσουν και ένα μικρό πάρκο με δέντρα, λουλούδια, παγκάκια και να το διαμορφώσουν με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να τον επισκέπτεται ο καθένας.

  Χρησιμοποίησαν κατά κύριο λόγο ανακυκλώσιμα υλικά και δημιούργησαν ένα χώρο ξεκούρασης και απόλαυσης, ο  οποίος δεν θα χρησιμοποιείται μόνο από τα παιδιά του σχολείου. Πρόκειται για έναν περιφραγμένο χώρο στο οποίο φυτεύτηκαν πάνω από 17 οπωροφόρα δέντρα, κηπευτικά, αρωματικά και λουλούδια κατασκευάστηκαν παρτέρια, τοποθετήθηκαν πάγκοι πικ νικ και παγκάκια που κατασκευάστηκαν από ανακυκλώσιμα υλικά. Πολύ λίγά ήταν τα υλικά  που αγοράστηκαν ενώ μεγάλη ήταν η προσφορά εθελοντών, κατοίκων της περιοχής, γονέων αλλά και του κέντρου ανακύκλωσης Λιαπάδων που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία αυτή.  Τη φροντίδα του χώρου έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου οι μαθητές, οι οποίοι ποτίζουν και σκαλίζουν τον κήπο τους με βάρδιες.

  Τοποθετήθηκε μάλιστα και φωτισμός και ο χώρος  αναμένεται να δοθεί προς χρήση στις 25 Απριλίου όπου θα πραγματοποιηθεί μια μικρή τελετή εγκαινίων με την παρουσία της φιλαρμονικής Λιαπάδων.

   

   

  Πηγή: ΕΡΤ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ