Δευτέρα 01.03.2021
More

  Κέρκυρα: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο του νησιού

  Ξεκίνησαν το μεσημέρι οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού των νοσοκομειακών ιατρών και νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

  Τα πρώτα 200 εμβόλια έφτασαν αεροπορικώς στο νησί νωρίς το μεσημέρι και μεταφέρθηκαν με απόλυτη ασφάλεια στο νοσοκομειακό ίδρυμα.

  «Σήμερα είναι ημέρα χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας, καθώς όσο αυξάνονται οι εμβολιασμοί τόσο πιο γρήγορα θα απεμπλακούμε από αυτή τη μάστιγα που μας περιτριγυρίζει σχεδόν έναν χρόνο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδας Ρουμπάτης.

  450 νοσοκομειακοί θα εμβολιαστούν τα επόμενα 24ωρα στην Κέρκυρα

  Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να εμβολιαστούν συνολικά 450 νοσοκομειακοί, ενώ, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου, «αναμένεται σύντομα να έρθουν και οι επόμενες δόσεις του εμβολίου προκειμένου να εμβολιαστούν οι ιατροί και νοσοκόμοι στα Κέντρα Υγείας και στις μονάδες υγείας του νησιού».

  Πολλοί από τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που εμβολιάστηκε σήμερα στο νοσοκομείο δήλωσαν ιδιαίτερα συγκινημένοι για το γεγονός, ενώ, όπως σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ρουμπάτης, «όσοι έζησαν τον κορωνοϊό και τη νοσηλεία των ασθενών, βλέποντας από τη μια μέρα στην άλλη να χειροτερεύει η κατάστασή τους, υποδέχθηκαν σήμερα το εμβόλιο με πολύ μεγάλη ανακούφιση».

  100 εμβολιασμοί την ημέρα στην Κέρκυρα

  Πρώτοι εμβολιάστηκαν σήμερα στο νοσοκομείο ο διευθυντής, ιατροί και νοσηλευτές της Πνευμονολογικής κλινικής, στη συνέχεια εμβολιάστηκε ο διοικητής του νοσοκομείου, ενώ ακολούθησε ο εμβολιασμός και των υπολοίπων υγειονομικών.

  Σύμφωνα με τον κ. Ρουμπάτη, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αναμένεται ο εμβολιασμός περίπου 100 υγειονομικών την ημέρα στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ