Κυριακή 21.07.2024
More

  Κηφισιά: Μεγάλη φωτιά μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο (βίντεο)

  Καίει φελιζόλ και πλαστικά, επιχειρεί ελικόπτερο Erickson

  Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική λόγω μεγάλης έκρηξης που σημειώθηκε, στις 15:30, σε εργοστάσιο με τηγάνια στην οδό Αιγιδών 9, στην περιοχή Πανόραμα της Κάτω Κηφισιάς. Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά στο εργοστάσιο.

  Πρόκειται για εργοστάσιο της εταιρείας PAL SA, της Παλαμήδης ΑΕ, του Βασίλη Παλαμίδη, συζύγου της πρώην υπουργού, Μίνας Γκάγκα. Η εταιρεία παρασκευάζει μαγειρικά σκεύη τα οποία διαθέτει στη λιανική. Σύμφωνα με δηλώσεις της κ.Γκάγκα στον Alpha, δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι ή τραυματισμένοι εργαζόμενοι.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η πυρκαγιά καίει αυτή τη στιγμή φελιζόλ και πλαστικά. Μάλιστα η Πυροσβεστική επιχειρεί ελικόπτερο Erickson προκειμένου να βρέξει την περίμετρο έτσι ώστε να μην επεκταθεί η πυρκαγιά.

  Πάντως, ενδεικτικό του μεγέθους της φωτιάς είναι το γεγονός ότι μέσα σε λίγα λεπτά αυξήθηκαν σημαντικά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα 112 ώστε οι κάτοικοι να έχουν κλειστές πόρτες και παράθυρα λόγω των καπνών. «Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα», επισημαίνεται στο μήνυμα.

  Αυτήν τη στιγμή επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 14 οχήματα.

  Σε βίντεο φαίνονται πυκνοί μαύροι καπνοί πάνω από το σημείο της έκρηξης, με το γεγονός ότι καίγονται ανοξείδωτα υλικά να προκαλεί αγωνία για τοξικό νέφος. Σύμφωνα και με την πυροσβεστικής, ένταση και έκταση του καπνού είναι ανησυχητικά μεγάλη.

  Την ίδια στιγμή έχει προκληθεί κυκλοφοριακό χάος στην περιοχή, με την Τροχαία να επισημαίνει ότι έχει κλείσει ο παράδρομος της Εθνικής στο ρεύμα προς Αθήνα στον κόμβο της Καλυφτάκη.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ