Σάββατο 20.04.2024
More

  «Κιβωτός του Κόσμου»: Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας Αντώνιος

  Σε πλήρη άρνηση των κατηγοριών για τις οποίες καλείται – σε αυτό το στάδιο – να δώσει εξηγήσεις, προβαίνει με πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσαν στις εισαγγελικές αρχές οι συνήγοροί του ο πατέρας Αντώνιος, επιχειρώντας να αντικρούσει κατηγορίες που σχετίζονται με σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε ανήλικους της «Κιβωτού του Κόσμου», αλλά και σωματικές τιμωρίες ανήλικων παιδιών.

  Το υπόμνημα που κατατέθηκε προς αξιολόγηση, είναι πολυσέλιδο, περί τις 100 σελίδες, με το οποίο ο πατήρ Αντώνιος αρνείται τις δύο καταγγελίες από ανήλικα ότι δέχθηκαν εκ μέρους του σεξουαλικές παρενοχλήσεις, όπως επίσης αρνείται την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε παιδιά που διέμεναν κατά καιρούς στην «Κιβωτό».

  Οι συνήγοροί του κάνουν λόγο για ψευδέστατες καταγγελίες, που δεν στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα, ενώ επιμένουν στο ότι ο πατήρ Αντώνιος ουδέποτε διέπραξε τα αδικήματα για τα οποία καλείται- προς το παρόν- ως ύποπτος.

  Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο υπόμνημα, το οποίο υπογράφουν οι δικηγόροι Τάσος Τριανταφύλλου, Θρασύβουλος Κονταξής και Γιάννης Κώτσος, ο ποινικά ελεγχόμενος πατήρ Αντώνιος, υποστηρίζει μεταξύ άλλων, «λόγω προφανών σκοπιμοτήτων, μετά από 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας, υποβλήθηκαν δύο (τονίζεται ο αριθμός 2), καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης τη ΚΙΒΩΤΟΥ, που άκριτα υιοθετήθηκαν από ορισμένες μόνον Αρχές, Φορείς και Μέσα. Δυο καταγγελίες προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες. Μάλιστα, η επόμενη «αντέγραφε» τις αοριστολογίες και τα αβάσιμα περιστατικά της προηγούμενης (!!!)»

  Αυτές οι «ψευδείς» καταγγελίες, σύμφωνα με τη θέση του πατέρα Αντώνιου αποτέλεσαν τη βάση για να συνταχθούν αόριστα «κατηγορητήρια», χωρίς καν ειδικότερη περιγραφή των απαιτούμενων περιστάσεων, (τρόπου, χρόνου, μεθόδου), παρά την προφανή αντιφατικότητα τους.

  «Η μεθοδευμένη δράση του πρώτου και κύριου καταγγέλλοντος εξακολουθεί,  αφού περιφέρεται άνευ δικαιώματος στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψεύδη του. Ευτυχώς τον διαψεύδουν κατηγορηματικά πληθώρα παιδιών», υποστηρίζει ο πατήρ Αντώνιος αρνούμενος τις σε βάρος του κατηγορίες.

  Και προσθέτει ότι η ανύπαρκτη, όπως τη χαρακτηρίζει,  ποινική υπόθεση επιχειρείται να  στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της ΚΙΒΩΤΟΥ.

  Καταλήγει, δε, λέγοντας  πως «μέχρι σήμερα πολλοί για προφανείς λόγους εκμεταλλεύονται το ζήτημα, σε βάρος των χιλιάδων παιδιών της δομής . Ευελπιστούμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει τώρα πλέον το καθήκον της, ανταποκρινόμενη επαρκώς στο έργο της».

  Τα επόμενα βήματα

  Η υπόθεση της Κιβωτού, που ελέγχεται σε αυτή τη φάση σε προκαταρκτικό στάδιο από την Εισαγγελία, θα προχωρήσει σε ποινικές διώξεις αν κριθεί από τις εισαγγελικές αρχές, ενώ αναμένεται (αν έτσι αποφασιστεί) να ακολουθήσουν πολλά στάδια ελέγχου των καταγγελιών που έχουν ήδη γίνει.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ