Πέμπτη 22.02.2024
More

  Κιβωτός: Βρέθηκαν 350.000 στο χρηματοκιβώτιο του Κολωνού

  «Τα είχα για να τα μετρήσω», είπε η πρεσβυτέρα

  Νέα στοιχεία σχετικά με τα χρήματα που εντοπίστηκαν από την Οικονομική Αστυνομία στους λογαριασμούς της Κιβωτού του Κόσμου έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

  Ενώ η τραπεζική θυρίδα ήταν άδεια, τα μετρητά που βρέθηκαν μέσα στο χρηματοκιβώτιο στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου, στον Κολωνό, ανέρχονται σε 300.000-350.000 ευρώ. Σχεδόν, δηλαδή, όσα έχουν εντοπιστεί στους προσωπικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, οι οποίοι και έχουν δεσμευθεί από την Οικονομική Αστυνομία.

  Σύμφωνα με την εκπομπή «Live News» στο Mega, στους λογαριασμούς της Κιβωτού του Κόσμου έχουν εντοπιστεί 15 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα τα οποία ήταν άμεσα προσβάσιμα από την πρεσβυτέρα, η οποία είχε τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών.

  Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ενώ μερικές ημέρες πριν είχε «αδειάσει» μία από τις δύο θυρίδες που διαθέτει, η πρεσβυτέρα κατέθεσε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 500.000 ευρώ σε λογαριασμό της Κιβωτού.

  Όταν οι αστυνομικοί ρώτησαν την πρεσβυτέρα πώς βρέθηκαν τόσα χρήματα στο χρηματοκιβώτιο, εκείνη φέρεται να είπε «τα είχα για να τα μετρήσω»!

  Συνολικά, στους λογαριασμούς της Κιβωτού του Κόσμου, σύμφωνα με το Live News, έχουν εντοπιστεί 15.000.000 ευρώ και τα χρήματα αυτά ήταν άμεσα προσβάσιμα από την πρεσβυτέρα, η οποία είχε τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών.

  Κιβωτός του Κόσμου: Βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό στα σπίτια του π. Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

  Υπενθυμίζεται ότι μεγάλο χρηματικό ποσό εντοπίστηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida.gr, κατά τη διάρκεια των νέων εφόδων της Οικονομικής Αστυνομίας τη Δευτέρα (28/11) σε ακίνητα του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, σε Κολωνό και Ραφήνα.

  Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, ερευνάται η προέλευση των χρημάτων αυτών, καθώς και αν πρόκειται για ποσό το οποίο πήρε η πρεσβυτέρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της σε θυρίδα τράπεζας την περασμένη εβδομάδα.

  Σημειώνεται πως η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή είχε πάει στην εν λόγω θυρίδα στις 22 Νοεμβρίου, δηλαδή την περασμένη εβδομάδα και αφότου είχαν γίνει οι αποκαλύψεις για τις καταγγελίες εις βάρος της Κιβωτού και του πατέρα Αντωνίου.

  Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας που διεξάγουν την προανάκριση ενημερώθηκαν επίσημα, με σχετικό έγγραφο, από την εν λόγω τράπεζα για την επίμαχη επίσκεψη.

  Επιπλέον, το ζευγάρι φέρεται να είχε πλήθος χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, οι οποίες ελέγχονται για να διαπιστωθεί η διαδρομή του χρήματος.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση τα έως τώρα αποτελέσματα της εν εξελίξει έρευνας, έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από τέσσερις τραπεζικοί λογαριασμοί, του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας -κοινοί ή προσωπικοί-, καθώς και δύο θυρίδες, εκ των οποίων η μία ανήκει στην Κιβωτό και η άλλη στη μητέρα του πατέρα Αντωνίου. Εν τω μεταξύ, οι ελεγκτικές αρχές αναμένουν απαντήσεις και από άλλα τραπεζικά ιδρύματα.

  Να σημειωθεί ότι οι λογαριασμοί του ζευγαριού έχουν δεσμευθεί.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ