Δευτέρα 08.08.2022
More

  Κλείνουν δημοτικά, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί

  Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών στο πλαίσιο του γενικού lockdown, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

  Η εισήγηση βασίστηκε στην έντονη κινητικότητα γονέων, δασκάλων και ακόμα και «παππούδων» που παρατηρείται, πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας. «Προέχει η δημόσια υγεία. Τα δημοτικά ήταν το τελευταίο πράγμα που επιθυμούσαμε να κλείσει και αυτό από μόνο του είναι ένα σαφές μήνυμα προς όλους για το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση», είπε ο υπουργός, δίνοντας τον λόγο στην υπουργό Παιδείας.

  Η κα Κεραμέως διευκρίνισε πως ανοικτές θα μείνουν οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και εκπαίδευσης, όλων των βαθμίδων σε όλη τη χώρα. Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η διά ζώσης λειτουργία των μονάδων σε όλη τη χώρα.

  Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

  Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο «αλληλένδετους τρόπους», εξήγησε η υπουργός. Αφενός με την εκπαιδευτική τηλεόραση, αφετέρου με την τηλεκπαίδευση.

  Από τις 9πμ της Δευτέρας θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ 2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού. Το πρόγραμμα των μαθημάτων θα ανακοινωθεί αύριο.

  Από Τετάρτη τηλεκπαίδευση

  Όσο για την σύγχρονη τηλεκπαίδευση,«από τη Δευτέρα η διεύθυνση του σχολείου, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταστήσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές». Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου, μετά την σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου.

  Η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική και κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια τριάντα λεπτά, σύμφωνα με την σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ