Τρίτη 28.06.2022
More

  Κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας: Εκατοντάδες καθηλωμένα οχήματα

  Άγνωστο πότε θα ανοίξει η Ε.Ο καθώς η χιονόπτωση της κακοκαιρίας «Μήδεια» συνεχίζεται

  Κλειστή είναι από τα ξημερώματα η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας και άγνωστο παραμένει πότε θα ανοίξει, ενώ συνεχίζεται η χιονόπτωση της κακοκαιρίας «Μήδεια».

  Η κεντρική οδική «αρτηρία» έκλεισε για όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα στις 5:30 το πρωί, από τα διόδια της Αγίας Τριάδας στη Φθιώτιδα έως τις Αφίδνες.

  Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρσοχοΐδης γνωστοποίησε πως η Εθνική Οδός έκλεισε με δική του απόφαση «διότι η χιονόπτωση είναι πάρα πολύ σφοδρή» ενώ πρόσθεσε πως τα μηχανήματα καθαρίζουν αλλά «όλα τα μηχανήματα» έχουν ορισμένες δυνατότητες.

  «Αν αφήσουμε να μπαίνουν πολίτες μέσα στο δρόμο υπάρχει κίνδυνος να εγκλωβιστούν και τότε θα κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, δεν έγινε κάτι να κλείσει ο δρόμος για λίγες ώρες», δήλωσε στον σταθμό ΣΚΑΪ.

  Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο τμήμα από τα διόδια των Θηβών μέχρι το Κάστρο της Βοιωτίας έχουν εγκλωβιστεί εκατοντάδες αυτοκίνητα τα οποία η Τροχαία τα έχει οδηγήσει σε ασφαλές σημεία αναμένοντας την απελευθέρωση της Εθνικής οδού από τα χιόνια για να επιτρέψει την κυκλοφόρα.

  Κατά μήκος του Εθνικού δικτύου στη Φθιώτιδα όλα τα πάρκινγκ έχουν γεμίσει με αυτοκίνητα που έχουν ακινητοποιηθεί και ήδη η αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας αναζητά νέους χώρους ακόμα και μέσα στην πόλη της Λαμίας για να οδηγήσει εκεί τα αυτοκίνητα καθώς οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι θα υπάρξει μεγάλη παράταση μέχρι την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης τη Στερεάς Ελλάδας λόγω χιονόπτωσης, έχει διακοπεί η κίνηση όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας: – Σε όλο το τμήμα του Οδικού άξονα Π.Α.Θ.Ε. από 56,728 έως 194,958 χ/θ τα διόδια Αγίας Τριάδας. – Στη νέα εθνική οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από κόμβο Αγίου Στεφάνου Χαλκίδας έως κόμβο Σχηματαρίου. – Στην εθνική οδό Θηβών – Χαλκίδας, από διασταύρωση Δροσιάς έως διασταύρωση Ριτσώνας.

  Ακόμα και οι οδηγοί, οι οποίοι φτάνουν μέχρι τα διόδια της Τραγάνας για να συνεχίσουν στο Μαρτίνο είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν μέχρις ότου τα εκχιονιστικά μηχανήματα μπορέσουν να αποκαταστήσουν ρίχνοντας αλάτι και απομακρύνοντας το χιόνι. Όμως ο όγκος του χιονιού είναι πολύ μεγάλος.

  Σε ό,τι αφορά την περιοχή του Δομοκού, οι χιονοπτώσεις συνεχίζουν να είναι ιδιαίτερα έντονες και οι αλυσίδες είναι απαραίτητες όπως επίσης αλυσίδες χρειάζονται για το δρόμο Λαμίας Καρπενησίου.

  Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Περιφερειάρχης δήλωσε πως «Η Νέα Οδός δεν είχε ζητήσει βοήθεια και είπε ότι ήταν έτοιμη και όλα θα πάνε καλά». Ο ίδιος εκτίμησε πως η απόφαση να παραμείνει κλειστή η Εθνική Οδός ελήφθη συντεταγμένα και στις 9 θα γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασης. Ο τηλεοπτικός φακός κατέγραψε ακινητοποιημένα φορτηγά στο ύψος των Αφιδνών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ