Τετάρτη 24.07.2024
More

  Κολωνός: Ισόβια και 41 χρόνια στον Μίχο για τον βιασμό της 12χρονης

  Αποφυλακίζεται η μητέρα της 12χρονης

  Ισόβια και επιπλέον ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης επέβαλε το ΜΟΔ στον 55χρονο Ηλία Μίχο για όσα υπέστη το 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό το καλοκαίρι του 2022.

  Το δικαστήριο ανακοίνωσε τις ποινές στους 20 κατηγορουμένους για τη δυσώδη υπόθεση, με πρώτες αυτές που αποφάσισε για τον πρωταγωνιστή της σεξουαλικής βίας και εκμετάλλευσης του παιδιού. Σύμφωνα με την απόφαση στον 55χρονο ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ Ηλία Μίχο επιβάλλεται ισόβια για τον βιασμό του παιδιού και επιπλέον συνολικές ποινές 41 ετών, πριν τη συγχώνευση, για την κατάχρηση ανηλίκου 14 έτη, για τη μαστροπεία και την πορνογραφία από 12 έτη. Παράλληλα επέβαλε ποινή 3 χρόνων για τα πλημμελήματα της παράβασης του νόμου περί όπλων

  • Στον συνταξιούχο ναυτικό αποκαλούμενο «Μιχάλη», το δικαστήριο επέβαλε ποινή, πριν τη συγχώνευση, 24 ετών που αφορά κάθειρξη από 12 έτη για τη μαστροπεία και για την πορνογραφία
  • Η ποινή που αποφάσισε το δικαστήριο για την πλημμεληματική κατηγορία της μητέρας του παιδιού, είναι 20 μήνες.
  • Για τους 15 κατηγορουμένους που πήγαν σε ραντεβού με το παιδί: Επέβαλε ποινές που ξεκινούν από 13 μήνες και φτάνουν τα 7 έτη.

  Η διαδικασία συνεχίζεται για τις συγχωνεύσεις των ποινών και τις αναστολές για όσους κατηγορούμενους τους αφορά.

  Νωρίτερα το δικαστήριο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση και πλέον ο Ηλίας Μίχος είναι αντιμέτωπος με την ποινή των ισοβίων για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό. Η απόφαση του δικαστηρίου για την ποινή αναμένεται έως τις 5 το απόγευμα σήμερα.

  Η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είχε προτείνει να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό τόσο για τον Ηλία Μίχο όσο και στην μητέρα της 12χρονης στον Κολωνό. Η μητέρα του παιδιού, που έχει κριθεί ένοχη για εκβίαση, αναμένεται σήμερα να αφεθεί ελεύθερη. Η εισαγγελέας πάντως πρότεινε μη χορήγηση ελαφρυντικών λόγω του ότι η κατηγορία της εκβίασης για την οποία καταδικάστηκε περιέχει απαξία, αλλά και γιατί παραμέλησε την ανήλικη κόρη της. Για τους υπόλοιπους 17 κατηγορούμενους, η εισαγγελέας προτείνει χορήγησης ελαφρυντικού για όσους κατηγορούνται για πράξη που έγινε μια φορά, αλλά απόρριψη ελαφρυντικών για όσους κατηγορούνται για πράξεις κατ’ εξακολούθηση. Τέλος, δεν αναγνωρίστηκε από την εισαγγελέα σε κανέναν το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς, ενώ για έναν που φέρεται να έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ