Παρασκευή 30.07.2021
More

  Κοντοζαμάνης: Άνω του 70% η δήλωση συμμετοχής των γιατρών στον εμβολιασμό

  Μέχρι στιγμής τα νούμερα συμμετοχής στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού των υγειονομικών είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά τόνισε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

  Μέχρι στιγμής τα νούμερα συμμετοχής στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού των υγειονομικών, καθώς συνεχίζεται η καταγραφή, είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά, τόνισε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

  Γίνεται, είπε ο υφυπουργός κατά την ενημέρωση για την πανδημία, μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και αμφιβολίας για τον εμβολιασμό των υγειονομικών και επανέλαβε ότι οι υγειονομικοί είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και είναι η πρώτη ομάδα του πληθυσμού που θα εμβολιαστεί σε λίγες μέρες.

  «Τα νούμερα που έχει το υπουργείο Υγείας από την καταγραφή για τον εμβολιασμό των υγειονομικών είναι ενθαρρυντικά. Στους γιατρούς ξεπερνάει το 70% η δήλωση συμμετοχής στον εμβολιασμό», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης και εξήγησε ότι η δήλωση συμμετοχής γίνεται για την καλύτερη προετοιμασία διεξαγωγής του εμβολιασμού στα νοσοκομεία.

  Από την στιγμή που το εμβόλιο πήρε το τελικό πράσινο φως για διανομή σε όλες τις χώρες της ΕΕ, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 27 Δεκεμβρίου, με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους να αποκαλύπτουν τον αναλυτικό σχεδιασμό για την διανομή, φύλαξη και χορήγησή του.

  Το χρονοδιάγραμμα της άφιξης των εμβολίων στην Ελλάδα

  Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ανακοίνωσε το γενικό πλάνο με τον εμβολιασμό αναφέροντας πως στις 26 Δεκεμβρίου θα έρθουν οι πρώτες δόσεις που θα είναι 9.750. Αυτές θα χορηγηθούν στο υγειονομικό προσωπικό, όπως προβλέπει το πλάνο της επιχείρησης «Ελευθερία».

  Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα όπως το ανακοίνωσε ο κ. Θεμιστοκλέους:

  • Στις 26 Δεκεμβρίου η Ελλάδα έρχεται η πρώτη παρτίδα 9.750 δόσεων των εμβολίων
  • Στις 27 Δεκεμβρίου θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί στα εξής νοσοκομεία της Αττικής: Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Αττικό, Θριάσιο, Ασκληπιείο Βούλας.
  • Στις 28 Δεκεμβρίου θα γίνει διανομή των δόσεων των εμβολίων στα εξής νοσοκομεία: Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ΑΧΕΠΑ, πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και Νοσοκομείο Πάτρας
  • Στις 29 Δεκεμβρίου θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί στα παραπάνω νοσοκομεία.
  • Ως τις 30 Δεκεμβρίου η Ελλάδα θα παραλάβει 83.850 δόσεις του εμβολίου.
  • Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα παραλάβει 429.000 δόσεις και άλλες 333.450 δόσεις ως τέλος Φεβρουαρίου.
  • Σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις, η Ελλάδα θα παραλάβει ως το τέλος Μαρτίου 1.265.550 δόσεις. Σε αυτές αναμένεται να προστεθούν τον Ιανουάριο οι δόσεις από τις Moderna και AstraZeneca όταν και αν εγκριθούν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

  Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι

  Οπως είναι γνωστό, οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας θα εμβολιαστούν πρώτοι. Θα ακολουθήσουν οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, με προτεραιότητα αυτούς σε δομές όπως οι οίκοι ευγηρίας ή κλειστές δομές χρόνιων πασχόντων και ατόμων με άλλα προβλήματα. Ο γενικός πληθυσμός θα ξεκινήσει αργότερα τα εμβόλια, εντός του 2021.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ