Πέμπτη 29.02.2024
More

  Κορυφώνεται η αγωνία για οκτώ τραυματίες από την τραγωδία στα Τέμπη

  Χαραμάδα ελπίδας τα εξιτήρια 22 ημέρες μετά την τραγωδία.

  Σε νοσοκομεία της χώρας εξακολουθούν να νοσηλεύονται ακόμα, 22 μέρες μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, οκτώ τραυματίες που συνεχίζουν να δίνουν την πιο δύσκολη μάχη της ζωής τους.

  Μια ολόκληρη χώρα να ενημερώνεται για την πορεία της υγείας τους και περιμένει μια ευχάριστη είδηση από τα χείλη των γιατρών, με κάποιους τραυματίες ωστόσο εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

  Νέα παιδιά που έζησαν τον απόλυτο εφιάλτη τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, όταν από τη μια στιγμή στην άλλη έσβησαν τα πάντα μπροστά τους και βρέθηκαν να χαροπαλεύουν, να προσπαθούν να βρουν μια διέξοδο διαφυγής και κάποιοι να ξυπνούν μέρες αργότερα στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκαν, όπως η 25χρονη Ανυσία.

  H Ανυσία καθόταν στα πρώτα βαγόνια του μοιραίου Intercity 62 και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα και τραύματα σε όλο της το σώμα.

  «Είναι πολυτραυματίας και εγκαυματίας. Έχει και εγκαύματα και τραύματα. Η αποκατάσταση θα είναι μακροχρόνια. Μειώνουμε τις παρεμβάσεις τις ιατρικές, φαίνεται ότι η ασθενής έχει την επικοινωνία. Εξακολουθεί και παραμένει ακόμα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, δείγμα των σοβαρών τραυμάτων και των εγκαυμάτων που έχει», είπε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

  Κορυφώνεται η αγωνία για τον Γεράσιμο

  Στο «κόκκινο» η αγωνία και για τον 20χρονο Γεράσιμο, το μοναδικό επιζώντα από το πρώτο βαγόνι που συνεχίζει να χαροπαλεύει σε νοσοκομείο της Λάρισας. Την Τρίτη οι γιατροί διαπίστωσαν τα πρώτα σημάδια βελτίωσης της υγείας του.

  «Ευχαριστώ πάρα πολύ τους γιατρούς για την προσπάθειά τους και όλο τον κόσμο που προσεύχεται για το παιδί μου», δήλωσε η μητέρα του.

  Για τον Δημήτρη Αράπη τα πιο δύσκολα φαίνεται πως ανήκουν στο παρελθόν. Ο νεαρός πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και επέστρεψε σπίτι του, η μητέρα του μίλησε στο MEGA και στην εκπομπή «Live News» ανακουφισμένη.

  «Οι γιατροί μάς είπαν ότι είναι καλά το παιδί, ότι θα αποκατασταθεί πλήρως και δε θα έχει καθόλου προβλήματα», συμπλήρωσε.

  Εκείνα τα εφιαλτικά δευτερόλεπτα μετά τη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων, ο νεαρός φοιτητής παρά τον τραυματισμό του, προσπαθούσε να βοηθήσει και να κρατήσει στη ζωή μια σειρά από άτομα που βρίσκονταν κοντά του.

  «20 μέρες μέσα στο νοσοκομείο ήταν δραματικές, γιατί ήταν γεμάτο σωλήνες το παιδί και υπέφερε από πόνους», είπε ακόμα.

  Οι προσευχές της μητέρας του εισακούστηκαν και ο γιος της βγήκε τελικά νικητής. Τα ψυχικά του τραύματα όμως, είναι αδύνατον να επουλωθούν τόσο σύντομα.

  «Σκέφτομαι και τις μαμάδες που έχασαν τα παιδιά τους. Κάθε μέρα μου περνάει από το μυαλό ότι μπορεί να μην έφερνα ζωντανό το παιδί μου στο σπίτι».

  Συνολικά, παραμένουν σε νοσοκομεία οκτώ τραυματίες, με τους πέντε σε κλινικές και τρεις σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ