Σάββατο 04.12.2021
More

  Κρήτη: «Κάτοικοι στις ταράτσες για να γλιτώσουν από τα ορμητικά νερά»

  Ζημιές σε οχήματα, πλημμυρισμένοι δρόμοι και κλειστά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας στην Κρήτη 

  Από την κακοκαιρία πλήττεται για μία ακόμη φορά η Κρήτη και η κατάσταση σήμερα είναι αρκετά δύσκολα με πλημμυρισμένα σπίτια και ζημιές σε δρόμους.

  Ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, δήλωσε στο Open Tv, «άνθρωποι έχουν ανέβει στις ταράτσες για να γλιτώσουν από τα ορμητικά νερά που εισβάλλουν στα σπίτια». Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, τα δημοτικά και νηπιαγωγεία δεν λειτούργησαν σήμερα λόγω της κακοκαιρίας.

  Σύμφωνα με το cretapost, η βροχή έπεφτε ασταμάτητα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, μετατρέποντας τους δρόμους σε ποτάμια, ενώ πλημμύρισαν ισόγεια κτίσματα και αυλές. Τα αυτοκίνητα, έχουν καλυφθεί από τα νερά. Η Χερσόνησος βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, με πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ ζημιές καταγράφονται και στη Σταλίδα, Ανάληψη, Αγριαννά και Γούρνες. Στις Γούβες μάλιστα ξεχείλισε το ποτάμι με αποτέλεσμα μια τεράστια έκταση να καλυφθεί από τα νερά που έφταναν σε μεγάλο ύψος.

  Οι κλήσεις στην Πυροσβεστική ξεπερνούν τις 100 και τα συνεργεία επιχειρούν για τη διάσωση πολιτών από σπίτια και οχήματα, ενώ επί ποδός βρίσκονται μηχανήματα του δήμου. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής ο παραλιακός δρόμος έχει γίνει ένα με τη θάλασσα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ