Παρασκευή 09.12.2022
More

  Κρούσμα ηπατίτιδας σε μωρό 14 μηνών στο Ηράκλειο

  Ποια η κατάσταση της υγείας του

  Κρούσμα ηπατίτιδας σε μωρό εντοπίστηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ διερευνάται αν έχει σχέση με άλλες περιπτώσεις της νόσους της φλεγμονής του ήπατος που έχουν αναφερθεί σε όλον τον κόσμο.

  Πρόκειται για ένα αγοράκι 14 μηνών, το οποίο είχε νοσήσει και με κορωνοϊό πριν από λίγους μήνες, αναφέρουν πληροφορίες του Cretapost.

  Ποια η κατάσταση της υγείας του

  Πριν από λίγες ημέρες το μικρό παιδί εμφάνισε συμπτώματα ηπατίτιδας με αποτέλεσμα οι γονείς του να το πάνε για εξέταση σε παιδίατρο. Οι εξετάσεις φέρεται να κατέδειξαν απότομη άνοδο στις τρανσαμινάσες του ωστόσο βρίσκονται ακόμα σε επίπεδα κάτω του ορίου συναγερμού και νοσηλείας.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι ειδικοί επιστήμονες που έχουν ενημερωθεί για την κατάστασή του συνέστησαν τη συνεχή παρακολούθηση του. Στην περίπτωση που οι τρανσαμινάσες φτάσουν ή υπερβούν το όριο 500 τότε το παιδί θα πρέπει να νοσηλευθεί σε Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων.

  Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να διαπιστωθεί αν τελικά αυτό το κρούσμα θεωρείται ύποπτο αναφορικά με την οξεία ηπατίτιδα που κυριαρχεί σε παιδιά της Βρετανίας.

   

  Με πληροφορίες από Cretapost

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ