Δευτέρα 01.03.2021
More

  Κρούσμα κορωνοϊού στη δομή της Μαλακάσας

  Σε καραντίνα τέθηκαν κρατικές υπηρεσίες σε Μαλακάσα και Καπανδρίτι, μετά το νέο κρούσμα κορωνοϊού σε μετανάστη από τη δομή φιλοξενίας.  

  Όπως έγινε γνωστό, το Μεγάλο Σάββατο ο άντρας μαζί με την σύζυγο και το παιδί τους είχαν προσέλθει στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, προκειμένου να καταγγείλουν κακοποίηση του ανήλικου παιδιού τους από ομοεθνή τους, στη δομή φιλοξενίας, ενώ για την υπόθεσή τους πέρασαν και από την υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μέσα στη ΓΑΔΑ.

  Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, την Κυριακή μεταφέρθηκαν και στο νοσοκομείο Παίδων για να γίνει εξέταση του παιδιού. Σημειώνεται ότι είχε προσαχθεί και ο φερόμενος δράστης που αργότερα αφέθηκε ελεύθερος γιατί δεν στοιχειοθετήθηκε η καταγγελία. Στο Κ.Υ. Καπανδριτίου είχαν ληφθεί δείγματα της οικογένειας προς εξέταση κορωνοϊού και τελικά προέκυψε ότι ο πατέρας είναι θετικός.

  Κατά συνέπεια, μπήκαν σε καραντίνα όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του, δηλαδή αστυνομικοί της προστασίας ανηλίκων, του Κ.Υ. Καπανδριτίου, γιατροί από το Παίδων, αστυνομικοί που τους μετέφεραν.

  Στους χώρους της ΓΑΔΑ έγινε απολύμανση, ενώ σε καραντίνα έχουν μπει και οι οικογένειες των αστυνομικών που ήρθαν σε επαφή μαζί του. Σημειώνεται ότι η γυναίκα και το παιδί του άνδρα αφγανικής καταγωγής δεν βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Η δομή της Μαλακάσας είναι ήδη σε καραντίνα.

  Για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα το αστυνομικό τμήμα Ωρωπού και το τμήμα της ΓΑΔΑ στα οποία έγινε απολύμανση, ενώ οι περίπου δέκα αστυνομικοί που εμπλέκονται θα μεταβούν το μεσημέρι στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Μάλιστα έχουν λάβει από οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για να μην έχουν στενές επαφές με τις οικογένειές τους, πριν να υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοϊό.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ