Δευτέρα 24.06.2024
More

  Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

  Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά

  Έντονη ανησυχία προκαλεί η μεταφορά περίπου 15 παιδιών στο νοσοκομείο Λαμίας με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, μετά την κατανάλωση σχολικών γευμάτων. Οι γονείς προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και ζητούν απαντήσεις.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων με παρόμοια συμπτώματα ανέρχεται σε 63, από επτά σχολεία στην περιοχή της Λαμίας.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση, σύμφωνα με το MEGA.

  Η απάντηση του catering: «Δεν έχουν σχέση με δηλητηρίαση»

  Από την πλευρά της η εταιρεία που προμηθεύει τα σχολικά γεύματα υποστήριξε πως «δεν προκύπτει από πουθενά ότι αυτά τα περιστατικά έχουν σχέση με εμάς. Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο ούτε από το νοσοκομείο της Λαμίας, στο οποίο πήγαν τρία κρούσματα με ιογενή γαστρεντερίτιδα».

  «Τα περιστατικά αυτά δεν είχαν καμία σχέση με δηλητηρίαση, δεν είχαν σχέση με την σίτιση. Έχουμε στεναχωρηθεί και το ψάχνουμε, είμαστε υπεύθυνοι και αυστηρά σοβαροί. Δίνουμε 2.500 μερίδες φαγητό κάθε μέρα, είμαστε 30 χρόνια στον χώρο και κάνουμε αυτή τη δουλειά», ανέφερε.

  Εργαζόμενοι νοσοκομείου Λαμίας: «Συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης»

  Ο Δημήτρης Δανομαράς, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου Λαμίας, είπε πως συνολικά τα περιστατικά ήταν 12 και «τα πρώτα τέσσερα που ήρθαν ήταν από όμορα χωριά, κοντινά στη Λαμία, είναι όλα του δημοτικού, το ένα είναι για νοσηλεία».

  Στη συνέχεια «ήρθαν άλλα οκτώ παιδάκια, εξετάστηκαν αλλά δεν έχρηζαν νοσηλείας και με οδηγίες πήγαν σπίτι τους, συν δύο ενήλικες. Τα δεύτερα παιδάκια ήταν από σχολείο στη Λαμία, όχι από πέριξ χωριά».

  Όσο για τα συμπτώματα: «διάρροιες, εμετούς, όπως ακριβώς μια τροφική δηλητηρίαση, μία ήπια πυρετική κίνηση. Είναι αυτό το έντονο, η έντονη κλινική εικόνα στην αρχή η οποία σιγά-σιγά υφίεται όταν πρόκειται για μια τροφική δηλητηρίαση, γιατί αν είναι για κάποιου άλλου είδους λοίμωξη είναι άλλη συζήτηση, άλλη εικόνα».

  Για το περιστατικό είναι ενημερωμένη και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, καθώς το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων εφαρμόζεται σε όλη την Στερεά και όχι μόνο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ