Παρασκευή 27.01.2023
More

  Λάρισα: Μαιευτήριο έδωσε σε ζευγάρι λάθος νεογέννητο!- Οι γονείς το έμαθαν μια μέρα μετά

  Με σενάριο ταινίας μοιάζει η περιπέτεια ενός ζευγαριού στη Λάρισα, που τους δόθηκε λάθος νεογέννητο μωρό στο μαιευτήριο. 

  Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, η 31χρονη γέννησε στις 18 Αυγούστου σε ιδιωτική μαιευτική κλινική. Κράτησε στην αγκαλιά της το μωρό της και το θήλασε, ενώ το ζευγάρι έβγαλε επίσης και έστειλε φωτογραφίες στους συγγενείς. Ωστόσο την επόμενη ημέρα αποδείχθηκε πως το μωρό, που επί μια ολόκληρη ημέρα νόμιζαν ότι είναι το δικό τους, τελικά ήταν η νεογέννητη κόρη κάποιας άλλης γυναίκας, που γέννησε κι εκείνη την ίδια ημέρα, στο ίδιο μαιευτήριο.

  «Μέσα στην κούνια, εκεί που σου φέρνουν, που κουβαλάνε το μωρό, είχε το δικό μας το καρτελάκι, δε δώσαμε πολλή σημασία εκείνη την στιγμή και οκ έγραφε το όνομά της. Στείλαμε φωτογραφίες στους συγγενείς μας, το θήλασε κιόλας η γυναίκα μου, το πρώτο γάλα έδωσε στο μωράκι κανονικά», ανέφερε ο πατέρας του παιδιού.

  «Την άλλη μέρα το πρωί, μας φέρνουν ένα άλλο μωρό. Το βλέπουμε καλά, καλά, λέμε: “Τι γίνεται; Κάτι δεν πάει καλά”, βγαίνω έξω στον διάδρομο και βλέπω το υποτιθέμενο δικό μας μωρό ας πούμε, να κατευθύνεται αλλού και εγώ έχω πάθει σοκ εντωμεταξύ και μας λέει η μαία: “το χθεσινό, ήταν άλλο μωρό”. Δηλαδή το δικό μας μωρό πήγε αλλού», ανέφερε ο πατέρας.

  Εξέταση DNA ζητούν οι γονείς

  «Εγώ έχω και μια απώλεια μνήμης από το σοκ. Κάποια πράγματα δεν τα θυμάμαι. Με το που γέννησα την είδα μετά που μου το έφεραν έτσι καθαρό και ντυμένο, δεν μου πήγε το μυαλό ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αλλά έρχεται την επόμενη ημέρα και βλέπω ένα μωρό και λέω: “Ξεπρήστηκε;”. Λέω: “κάτι έπαθε το παιδί”. Από την μια κάτι… δεν βλέπω τα ίδια, λέω “εντάξει, μπορεί και να είναι επειδή γέννησα τώρα, να είμαι κουρασμένη, να μην το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα”», είπε αρχικά η μητέρα.

  «Είχαμε μικρή κοιλίτσα, δεν είχαμε μεγάλη και λέγαμε: “πώς χώρεσε αυτό το μωράκι μέσα στην κοιλίτσα”. Είχε τρεισήμισι κιλά ήταν εκείνο, το δικό μας ήταν 2,660 και φαινόταν η διαφορά όταν τα έβαζες δίπλα, δίπλα ξεκάθαρα. Τα έχουμε φωτογραφία, 18 του μηνός θα δεις ένα άλλο μωρό και 19 του μηνός θα δεις ένα άλλο μωρό. Σαν να γυρνούσαμε έργο. Η άλλη (μητέρα) από ότι μας είπε η μαία, μας είπε ότι δεν έχει καταλάβει κάτι, γιατί ήταν από καισαρική και ήταν λίγο αναίσθητη, έτσι ναρκωμένη. Αυτό που έχει γίνει δηλαδή είναι τραγικό».

  Το ζευγάρι από τη Λάρισα θέλει να γίνει εξέταση DNA στο μωρό για να βεβαιωθούν ότι είναι πράγματι το δικό τους.

  «Μίλησα με τον διευθυντή εκείνη την ώρα, η μαία πριν πάμε στον διευθυντή ήρθε πάνω στο δωμάτιο να μας πει ότι: “Εγώ ήμουν αυτή που έκανα το λάθος, δεν το τσέκαρα”, λέει. Εντωμεταξύ το κατάλαβε αυτή, 19.30 η ώρα που μας το πήρε πίσω, το κατάλαβε, αλλά δεν ήρθε να μας πει τίποτα εκείνη την ώρα. Δηλαδή όταν έχεις τέτοιες ευθύνες δεν τσεκάρεις; Είναι δυνατόν αυτό το πράγμα τώρα; Θέλουμε τεστ DNA και θέλουμε να το κάνουμε αυτό, δεν υπάρχει περίπτωση εγώ, έστω και μία στο εκατομμύριο να έχει η γυναίκα μου μια αμφιβολία, την έβλεπα βασανιζόταν το βράδυ. Έχει αμφιβολίες, μου λέει: “Τώρα είναι αυτό; Δεν είναι αυτό ή έχει γίνει κάποιο λάθος πάλι;”» ανέφερε ο πατέρας.

  Η απάντηση της κλινικής

  Από την πλευρά της, η κλινική επιφυλάχθηκε για επίσημη απάντηση την ερχόμενη εβδομάδα. Μιλώντας στο Mega, ο Στέλιος Σούρλας, δικηγόρος θυμάτων, είπε ότι έχουν γίνει όλες οι νομικές ενέργειες κατά της κλινικής. «Έχουμε προβεί σε όλες τις νομικές ενέργειες για να αποκατασταθεί η βλάβη και να υπάρξουν συνέπειες στους υπευθύνους».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ