Πέμπτη 25.07.2024
More

  Λάρισα: Παράτησαν ένα τεράστιο ιγκουάνα δίπλα σε κάδο σκουπιδιών

  Άγνωστος ή άγνωστοι παράτησαν ένα ιγκουάνα στη Λάρισα

  Ένα τεράστιο ιγκουάνα εντοπίστηκε εγκαταλειμένο στη Λάρισα. Μάλιστα, το εξωτικό ερπετό το είχαν βάλει άγνωστος ή άγνωστοι μέσα σε πλαστική σακούλα και το είχαν παρατήσει δίπλα σε κάδο σκουπιδιών.

  Σύμφωνα με το larissanet.gr, το ιγκουάνα κλήθηκαν να το περιθάλψουν προσωρινά οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων και ειδικότερα το τμήμα Διαχείρισης Άγριας Πανίδας, που υπάγεται στη Διεύθυνση Πρασίνου. Ειδικότερα, το πρωί της Τρίτης, πολίτης παρατήρησε ότι σε σημείο της λεωφόρου Κ. Καραμανλή, δίπλα σε κάδο απορριμμάτων βρίσκονταν πλαστική σακούλα η οποία, πιθανότατα, περιείχε ζωντανό οργανισμό. Παρατηρώντας καλύτερα διαπίστωσε πως ο οργανισμός αυτός, παρέπεμπε σε κάποιο εξωτικό ζώο, πιθανότατα ερπετοειδές.

  Ειδοποίησε τον δήμο

  Λίγη ώρα αργότερα, ειδοποιήθηκε ο Δήμος Λαρισαίων και ο αρμόδιος υπάλληλος του τμήματος Διαχείρισης Άγριας Πανίδας, Γιώργος Χριστοδούλου, βρέθηκε στο σημείο και διαπίστωσε πως το ζώο που βρίσκονταν μέσα στη σακούλα ήταν όντως, ένα πράσινο ιγκουάνα, το οποίο επιλέγουν αρκετοί ως κατοικίδιο. Προφανώς, ο ιδιοκτήτης του δεν ήθελε να το κρατήσει και επέλεξε να το εγκαταλείψει μέσα σε μια σακούλα δίπλα σε κάδο απορριμμάτων.

  Το εξωτικό ζώο, το οποίο χρειάζονταν άμεσα ζεστό περιβάλλον, περιέθαλψε ο υπάλληλος του Δήμου Λαρισαίων, ενώ μετά από επαφές και συνεννοήσεις, το ιγκουάνα μεταφέρθηκε χθες βράδυ στην Αθήνα, όπου κατέληξε στα χέρια των υπευθύνων του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

  Σημειώνεται ότι το Τμήμα Διαχείρισης Άγριας Πανίδας του Δήμου Λαρισαίων, το οποίο ως υπηρεσιακή δομή, έχει συσταθεί, τα τελευταία χρόνια, με την ευκαιρία της απόκτησης των γερακιών για την απομάκρυνση των κορακοειδών από το κέντρο της πόλης, έχει φροντίσει και περιθάλψει σημαντικό αριθμό ζώων, συνήθως άγριων πουλιών, αλλά είναι η πρώτη φορά που κλήθηκε να διαχειριστεί περίπτωση εγκαταλελειμμένου ιγκουάνα.

   

   

  Πηγή φωτογραφιών: larissanet.gr

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ