Τετάρτη 24.04.2024
More

  Λειτουργία γηπέδων μόνο με κάμερες από 7 Μαρτίου – Mέσω gov.wallet τα εισιτήρια

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίους και ο Αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσαν τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας.

  Οι υπουργοί ανακοίνωσαν τα μέτρα σχετικά με την επανέναρξη παρουσίας θεατών και διάθεσης εισιτηρίων σε αγώνες ποδοσφαίρου, και για τη λήψη μέτρων για την αποτροπή και αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων.

  Τα μέτρα για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα

  Βρούτσης:

  Ο αθλητισμός ενώνει και δεν διχάζει, δεν έχει χρώμα και ιδεολογικό πρόσημο. Ο νέος νόμος θωρακίζει τα γήπεδα. Στη βάση αυτή η συμμαχία που διαμορφώσαμε μέσα στη Βουλή, μαζί με τους παράγοντες του αθλητισμού.

  Από την ημέρα που ο νόμος είναι διατυπωμένος και σε ΦΕΚ έχουμε μπροστά μας συγκεκριμένες ημερομηνίες και από τότε και μετά θα υπάρξουν προϋποθέσεις για να ανοίξουν τα γήπεδα

  Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου τα γήπεδα θα ανοίξουν σε νέο περιβάλλον.

  Αν πέσει κροτίδα, πυρσός, επικίνδυνο αντικείμενο, από το επόμενο παιχνίδι θα κλείνει το γήπεδο.

  Η πολιτεία θα διασφαλίζει την ασφάλεια του πολίτη, του φιλάθλου.

  Η νομοθέτηση προβλέπει συγκεκριμένη ποινή και αποφασίζεται το κλείσιμο ή όχι του γηπέδου.

  Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα τότε η επόμενη αγωνιστική ή οι επόμενες αγωνιστικές θα είναι χωρίς φιλάθλους.

  Τετάρτη 6 Μαρτίου όσα γήπεδα δεν έχουν εγκαταστήσει κάμερες, δεν θα ανοίξουν για τους φιλάθλους.

  Οι κάμερες που θα εγκατασταθούν θα καθορίσει αν θα ανοίξουν τα γήπεδα. Σήμερα θα έχει εκδοθεί και το ΦΕΚ.

  Φιλοδοξούμε η εφαρμογή του νόμου να βάλει τα γήπεδα σε μία νέα εποχή. Είμαστε όλοι σύμμαχοι απέναντι στη βία.

  Τρίτη 9 Απριλίου η μεγάλη θεσμική αλλαγή με την ταυτοπροσωπία. Οποιος φίλαθλος μπαίνει στο γήπεδο θα είναι γνωστό το όνομα του και η διεύθυνση κατοικίας του.

  Μία λέσχη ανά έμβλημα, παρακράτηση πόρων από τις ΠΑΕ και τις ομάδες μπάσκετ αν υπάρχει παραβατική συμπεριφορά. Αυτά τα χρήματα θα επιστρέφου στον αθλητισμό.

  Παπαστεργίου για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

  Μέσω του gov.wallet το εισιτήριο των γηπέδων. Θα πρέπει να έχουν εγγραφεί στο ΕΜΕΠ (εθνικό μητρώο επικοινωνίας).

  Σε λίγη ώρα θα λειτουργεί και το emep.gr

  Θα αγοράσουνε το εισιτήριο, το περνάμε στο weallet

  Οταν θα πηγαίνουμε στο γήπεδο θα έχουμε το barcode και το Qrcode

  Θα βάζουμε και εισιτήριο για το παιδί. Τα παιδιά πάνω από 15 ετών θα μπορούν να εγγραφούν στο ΕΜΕΠ

  Δημιουργείται μαύρη λίστα με τα ΑΦΜ όσων δεν δικαιούνται να μπουν στα γήπεδα.

  Για τα διαρκείας τεχνικά μπορούμε να τα μεταβιβάζουμε σε τρίτο πρόσωπο. Θα το κλείσουμε τις επόμενες μέρες.

  Απαντήσεις σε ερωτήσεις

  • Βρούτσης: Υπάρχουν μηχανισμοί μέσα στο νόμο που αυτόνομα υλοποιούνται. Οι κάμερες, οι έλεγχοι τις αστυνομίας 3 ημέρες πριν. Σε 48 ώρες η ΔΕΑΒ πρέπει να βγάλει αποτέλεσμα. Η ταυτοπροσωπία θα έχει εφαρμογή στο γήπεδο. Δεν ανοίγουν τα γήπεδα όπως έκλεισαν, αλλά σε ένα νέο περιβάλλον.
  • Μαρινάκης: Τα μέτρα αυτά έχουν να κάνουν με τη λειτουργία των γηπέδων. Η βία εκδηλώνεται σε γήπεδα και περιβάλλοντες χώρους και είναι και βία εκτός γηπέδων με διάφορους οργανωμένους οπαδικούς στρατούς, οι οποίοι δρουν. Αυτό αντιμετωπίζεται με τη δικαστική έρευνα και την ταυτοποίηση εμπλεκομένων σε ποινική υπόθεση. Εφόσον μπουν κανόνες και όρια, αυτό θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των παραβατικών στοιχείων. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι θα αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο από τη μία μέρα στην άλλη στην επικράτεια, αλλά θα συμκβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση.
  • Παπαστεργίου: Μας απασχολεί το θέμα με όσους δεν είναι εξοικονομημένοι με την τεχνολογία, να υπάρχει κάποια εξαίρεση όπως μία κερκίδα.
  • Βρούτσης: Σήμερα στην υπουργική απόφαση για τις κάμερες θα δείτε συγκεκριμένους χρόνους διατήρησης των αρχείων που θα διατηρούνται για 3 μήνες. Τηρείται απόλυτα η διαδικασία προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
   Θεωρώ πολύ σημαντικό να κατανοήσουν όλοι ότι από 13 Φεβρουαρίου δεν είναι τίποτα ίδιο. Αν στις 9/4 και μετά υπάρξουν φαινόμενα θα μπορέσουν να μπουν με μία λογική ντου είναι βαθιά νυχτωμένοι. Τα αστυνομικά όργανα θα κάνουν τη διαπίστωση και το γήπεδο θα κλείσει την επόμενη Κυριακή. Οι ομάδες θα πρέπει να συμβάλουν τα μέγιστα και να είναι σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια. Θα δοκιμαστούμε στην πράξη.
  • Βρούτσης: Στο υπουργείο σχεδιάζουμε την ΕΡΓΑΝΗ του αθλητισμού. 21 Φεβρουαρίου θα είναι η παρουσίαση. Θα μάθουμε τα στοιχεία του αθλητισμού. Τα στοιχεία του αθλητισμού δεν τα γνωρίζουμε. Για κάθε άθλημα ξεχωριστά θα μάθουμε τα πάντα ανά νομό, δήμο και επικράτεια. Εργαλεία αξιοποίησης από τα σωματεία, από τους υπουργούς.
   Το θέμα των καμερών αφορά σε αυτή την πρώτη φάση της ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 και Μπάσκετ Λιγκ. Θα πρέπει οι ομάδες να βάλουν τις κάμερες. Η δαπάνη αφορά αποκλειστικά και μόνο τις ανώνυμες εταιρείες ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Δεν είναι το ίδιο περιβάλλον που ανοίγουν τα γήπεδα. Πλέον υπάρχουν κυρώσεις δρακόντειες. Πέφτει κροτίδα κλείνει το γήπεδο, μπαίνει θεατής, κλείνει το γήπεδο. Κάμερες και ταυτοπροσωπία θα επεκταθούν σε 2ο χρόνο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ