Τετάρτη 10.08.2022
More

  Λέσβος: 22 κρούσματα σε γηροκομείο-Τρεις τρόφιμοι στο νοσοκομείο

  Το σύνολο των ηλικιωμένων που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό έχουν εμβολιαστεί

  Το σύνολο των ηλικιωμένων φιλοξενούμενων στη Μονάδα Φροντίδας που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό έχουν εμβολιαστεί και είναι πολύ καλά στην υγεία τους

  Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στο χωριό Αγία Παρασκευή της κεντρικής Λέσβου στο οποίο τις τελευταίες μέρες έχουν εντοπισθεί 37 κρούσματα κορωνοϊού. Από αυτά τα 22 έχουν να κάνουν με τη «Ζαχάρειο» Μονάδα Φροντίδα Ηλικιωμένων, εκ των οποίων τα 15 αφορούν τροφίμους του ιδρύματος και επτά εργαζομένους.

  Ας σημειωθεί ότι το σύνολο των ηλικιωμένων φιλοξενούμενων που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό είναι πολύ καλά στην υγεία τους και μόνο τρεις από αυτούς μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο, επειδή είναι πολύ μεγάλης ηλικίας, από το οποίο και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο πολύ σύντομα.

  Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Στέφανο Αποστόλου, στο σύνολο των τροφίμων του ιδρύματος που ασθένησαν είχε γίνει η πρώτη δόση του εμβολίου και σε κάποιους από αυτούς και η δεύτερη δόση. «Οι γιατροί αναφέρουν ότι το γεγονός ότι έχουν εμβολιαστεί θα τους βοηθήσει ώστε τα συμπτώματα της ασθένειας να είναι ήπια» καταλήγει ο κ. Αποστόλου.

  Την ίδια ώρα στην κοινότητα της Αγίας Παρασκευής των 1.800 περίπου κατοίκων, έχουν εντοπισθεί 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Το γεγονός προκαλεί ανησυχία αφού σε αυτούς περιλαμβάνονται τρεις εργαζόμενες του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ