Σάββατο 18.09.2021
More

  Λέσβος: Πληροφορίες για 4 κρούσματα κορωνοϊού σε δομή προσφύγων- Μαζικά τεστ ζητά ο περιφερειάρχης

  Τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε πρόχειρη δομή προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο, σύμφωνα με πληροφορίες.  

  Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ από το υπουργείο Μετανάστευσης, αυτοί που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό είναι ασυμπτωματικοί και διαμένουν στην πρόχειρη δομή «καραντίνας» στα Μεγάλα Θέρμα, στη βόρεια Λέσβο. Πρόκειται για δομή που δημιούργησε την περασμένη Κυριακή το υπουργείο, νοικιάζοντας -με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής αυτοδιοίκησης- από ιδιώτη τον χώρο που είχε χρησιμοποιηθεί το 2015 ως χώρος φιλοξενίας από την IRC.

  Συνολικά ελέγχθηκαν 70 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι έφτασαν στη Λέσβο τις τελευταίες ημέρες- οι 51 στις 6 Μαΐου στο Καλό Λιμάνι του Σκαλοχωρίου και οι 19 στις 10 Μαΐου στα Λάψαρνα της Άντισσας. Ο αρχικός έλεγχος στη δομή καραντίνας είχε αποκαλύψει 2 κρούσματα κορωνοϊού.

  Αρνητικά ήταν τα δείγματα 11 κατοίκων του Σκαλοχωρίου μεταξύ των οποίων και η πρόεδρος του χωριού Δέσποινα Μαϊάκη, η οποίο φιλοξένησε στο αυτοκίνητο της τρία παιδιά ηλικίας δυο μηνών, 2 και 3 ετών και τις δυο μητέρες τους, κατά τη διάρκεια καταιγίδας που ξέσπασε στο σημείο της άφιξης τους.

  Στο μεταξύ, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με επιστολή της ζήτησε από το υπουργείο Υγείας να στείλει κινητό συνεργείο για τη διενέργεια μαζικών τεστ για τον κορωνοϊό. «Εδώ και καιρό έχουμε υποβάλει σχετικό αίτημα. Πλην όμως η άμεση άφιξη συνεργείου καθίσταται επιτακτικότερη μετά τη διαπίστωση σήμερα τεσσάρων κρουσμάτων σε νεοαφιχθέντες μετανάστες», δήλωσε στο ΑΠΕ ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ