Πέμπτη 11.08.2022
More

  Λιγνάδης: Αρνούμαι τις κατηγορίες, ημέρα λύτρωσης η σημερινή

  Η απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου

  Ο Δημήτρης Λιγνάδης αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες σε βάρος του κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο δικαστήριο.

  «Αρνούμαι τις κατηγορίες. Σήμερα είναι για εμένα μια μέρα λύτρωσης γιατί μετά από 1,5 χρόνο στη φυλακή, εκεί που η μία μέρα μετράει για ένα μήνα και αν δεν έχεις κάνει αυτό που κατηγορείσαι το ένα δευτερόλεπτο μετράει για ένα μήνα, είμαι επιτέλους στη θέση να απολογηθώ» επεσήμανε, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει το dikastiko.gr.

  Σχετικά με τον πρώτο καταγγέλλοντα, υποστήριξε πως τον είδε πρώτη φορά στη ΓΑΔΑ και όταν διάβασε τη μήνυσή του «μου έφυγε το κεφάλι».

  «Δεν είχα δια ζώσης επικοινωνία με τον Α. Στα social media ίσως μιλήσαμε. Υπολογιστή πήρα το 2009 μεγάλος σε ηλικία. Πάντως, δεν αποκλείω ότι μπορεί να μίλησα μαζί του, μιλούσα με 1.000 άτομα» είπε.

  Ακολούθησε η εν λόγω συνομιλία:

  Πρόεδρος: Δεν αναζητήσατε συνομιλίες;

  Καταργούμενος: Ίσως, δεν θυμάμαι. Όταν είσαι σίγουρος για κάτι που δεν έκανες, δεν μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία.

  Π.: Γνωρίζατε συγγενικό του πρόσωπο;

  Κ: Ναι, τον Χ.. Παίζαμε μπάλα, στα μπάσκετ του σταθμού Λαρίσης.

  Π: Δεν σας έκανε αίτημα φιλίας;

  Κ: Δεν θυμάμαι. Δεν αποκλείω να μου μίλησε ο Χ. για τον Α. Δεν αποκλείω να μου έκανε αίτημα φιλίας.

  Π: Αποδεχόσασταν από αγνώστους;

  Κ: Αποδεχόμουν. Ειδικά στην αρχή αποφορτιζόμουν κι έπαιζα με τα social media. Έκανα εκκαθαρίσεις κατά καιρούς αλλά γενικά αποδεχόμουν.

  Π: Χωρίς κριτήριο;

  Κ: Αν ήταν 5 ή 105 όχι. Στην αρχή, πάντως, αποδεχόμουν πολλούς.

  Π: Δεν αρνείστε επικοινωνία στο Facebook;

  Κ: Όχι, δεν αρνούμαι, δε, θυμάμαι.

  Π: Τον είδατε εδώ, δεν σας θύμισε κάτι;

  Κ: Αν δεν μου έλεγε κάποιος ότι είναι αυτός, μπορεί να μην τον θυμόμουν.

  Όσον αφορά στους μάρτυρες που επιβεβαιώνουν τον πρώτο μηνυτή είπε: «Δεν είχαν έρθει ποτέ στο σπίτι μου και δεν τους γνωρίζω. Όχι, δεν τους θυμάμαι. Δεν τους έχω δει ποτέ».

  Π: Ισχυρίζονται ότι έχουν έρθει σπίτι σας.

  Κ: Το αρνούμαι κατηγορηματικά.

  Π: Ποιο λόγο έχουν να πουν όσα είπαν, από το 2019 πολύ νωρίς λένε ότι είχαν έρθει στο σπίτι σας και στο Αμαντέους;

  Κ: Δεν είμαι σε θέση να το απαντήσω. Δεν είναι η αρμοδιότητα μου. Δεν έχω αποδείξεις αλλά μπορώ να πω τη γνώμη μου. Γιατί να το πουν τώρα; Ο άνθρωπος που συνάντησα εδώ, μου φάνηκε ότι είναι αδίστακτος, καιροσκόπος έτοιμος να κάνει το οτιδήποτε. Δεν αποκλείω να ήρθαν στο Αμαντέους, ήταν τεράστια επιτυχία. Εγώ δεν μπορώ να θυμηθώ όλους τους φαν αλλά στο σπίτι μου το αποκλείω. Όταν με συνέλαβαν το πρώτο που αναρωτήθηκα ήταν γιατί. Εδώ, στα 25, τους είδα άλλα άτομα. Δεν μπορώ να ξέρω το κίνητρό τους, μπορώ να σας πω ότι είναι ένα κοκτέιλ οικονομικά οφέλη καιροσκοπισμό να βρεθούν έστω για λίγο στη δημοσιότητας από πικρία για ερωτική απόρριψη.

  Π: Ναι, αλλά εδώ δεν είναι μόνο ένας, που τα λέει αυτά. Οι υπόλοιποι που τα επιβεβαιώνουν, τι λόγο είχαν να κατηγορήσουν έναν άνθρωπο που δεν γνώριζαν;

  Κ: Μπήκαν στον χορό όταν κατέρρευσε η πρώτη μήνυση του. Να υποστηρίξει όψιμα το φίλο του, δεν μπορέσω να καταλάβω κάτι άλλο. Ο ίδιος ο καταγγέλλων δεν μπορούσε να θυμηθεί (…) και λέει ότι ζήτησε τη βοήθεια των φίλων του. Αυτό, ότι χρειάζεται βοήθεια μου φαίνεται επιεικώς αδιανόητο.

  Π: Σας προσέγγιζαν άτομα για να τους προωθήσετε;

  Κ: Όλους τους μεγάλους ηθοποιούς, με εμπειρία και στάτους, τους προσεγγίζουν άτομα για να βοηθηθούν. Έχει γίνει μόδα να γίνει ο καθένας καλλιτέχνης, ηθοποιός άκοπα.

  Παρόντες στο δικαστήριο για να παρακολουθήσουν την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη είναι ο αδελφός του Γιάννης, η πρώην νύφη του, μία πρώην σύντροφος του, αλλά και φιλικά του πρόσωπα, μεταξύ των οποίων μία συνταξιούχος δικαστική λειτουργός και η Ελένη Κούρκουλα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ