Πέμπτη 13.05.2021
More

  Λινού: Δεν υπάρχει δυνατότητα να ανοίξουν όλα τα σχολεία μαζί

  Τι προτείνει η καθηγήτρια επιδημιολογίας για το άνοιγμα των σχολείων

  Δεν υπάρχει δυνατότητα να ανοίξουν όλα τα σχολεία μαζί, υποστήριξε η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, προτείνοντας σταδιακό άνοιγμα των σχολικών μονάδων.

  «Θα πρέπει το υπουργείο να ανοίξει πρώτα τα σχολεία που έχουν μικρό αριθμό μαθητών και σιγά – σιγά να ανοίξουν τα σχολεία με μεγάλο αριθμό μαθητών, αφού γίνει έλεγχος στην περιοχή από την οποία προέρχονται τα παιδιά. Δεν υπάρχει δυνατότητα να ανοίξουν όλα τα σχολεία μαζί, η μόνη επιλογή για να μην έχουμε ντόμινο κρουσμάτων, είναι το σταδιακό άνοιγμα τους», δήλωσε χαρακτηριστικά κ. Λινού στο Mega.

  Όπως εξήγησε, κάθε κίνηση για άνοιγμα των σχολείων ενέχει ρίσκο. Την ίδια ώρα, η κυρία Λινού σημείωσε ότι η κοινωνία μας απέτυχε στον ευαισθητοποιήσει τους πολίτες. «Εκεί που αποτύχαμε σαν κοινωνία σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ότι δεν καταφέραμε να ευαισθητοποιήσουμε τους ανθρώπους» υπογράμμισε.

  Συγκεκριμένα σχετικά με τους Έλληνες ταξιδιώτες σε πρωτοχρονιάτικα πάρτι στο Ντουμπάι, η κ. Λινού τόνισε: «Εκεί που αποτύχαμε σαν κοινωνία σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ότι δεν καταφέραμε να ευαισθητοποιήσουμε τους ανθρώπους. Είμαι σίγουρη πως οι συμπολίτες που πήγαν στο Ντουμπάι και διασκέδασαν δεν είχαν πειστεί για τον κίνδυνο και για τις ανάγκες της χώρας μας και των συνανθρώπων μας σε όλο τον κόσμο. Αν οι κυβερνήσεις και η πολιτεία είχε καταφέρει να πείσει τους influencers των νέων να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους».

  Για την μετάλλαξη ιού και το πώς έφτασε στην Ελλάδα η κ. Λινού μεταξύ άλλων δήλωσε πως δεν γίνονται αρκετοί έλεγχοι, αλλά και πως είναι λάθος το ότι δεν υπάρχει τεστ μετά την καραντίνα, όπως επίσης ότι τα μέτρα θα πρέπει να γίνουν πιο αυστηρά, αλλά και εμείς οι ίδιοι θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε γύρω από την προστασία μας απέναντι στον κορωνοϊό.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ