Σάββατο 20.07.2024
More

  Μάνη: Θαλάσσια χελώνα επιτέθηκε σε λουόμενη

  Απελευθερώθηκε μόνο με τη βοήθεια τριών ανδρών

  Μια θαλάσσια χελώνα επιτέθηκε και δάγκωσε λουόμενη στο Λιμένι της Μάνης.

  Όπως είπε η γυναίκα στο ERTnews, ξαφνιάστηκε από το δάγκωμα της χελώνας ενώ ήταν αδύνατο να ξεφύγει. Έμεινε παγιδευμένη για αρκετά λεπτά ενώ για να ελευθερωθεί χρειάστηκε η βοήθεια τριών ανδρών.

  «Έχει μια επιγραφή που λέει: ”Προσοχή θαλάσσιες χελώνες” αλλά από την επιγραφή δεν καταλαβαίνεις ότι πρέπει να προσέχεις εσύ από τις χελώνες. Αυτό που καταλαβαίνεις είναι να προσέχεις εσύ τις χελώνες. Να μην τους κάνεις κακό», είπε η Ειρήνη Βυζιργιαννάκη που υπέστη την επίθεση.

  «Κολυμπούσα και ήρθε από πίσω μου από την αριστερή πλευρά. ”Βεντουζάρισε” πάνω μου. Είχα βάλει και το χέρι μου να της ανοίξω το στόμα. Δεν ήξερα τι άλλο να κάνω», εξήγησε η γυναίκα.

  «Ούρλιαζα και φώναζα σε βοήθεια. Ήρθαν μετά από 5-6 λεπτά, τρεις άνδρες και την τράβηξαν από την πίσω πλευρά για να ”ξεβεντουζάρει”. Είχε κολλήσει πάνω μου», είπε η γυναίκα.

  Μετά την επίθεση, όπως είπε η ίδια, πήγε στο κέντρο υγείας όπου ενημερώθηκε ότι πέρσι είχαν καταγραφεί 40 παρόμοια περιστατικά. Την φετινή χρονιά, μέχρι τώρα έχουν σημειωθεί 12 επιθέσεις από θαλάσσιες χελώνες.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ