Δευτέρα 24.06.2024
More

  Με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων κατά 50%

  Από την 1η Μαρτίου ξεκινά η υλοποίηση του επικαιροποιημένου Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας με στόχο τη μείωσή τους στο μισό τα επόμενα χρόνια. Ήδη η Ελληνική Αστυνομία έχει τις κατευθύνσεις ώστε να προχωρήσει ο σχεδιασμός και να συνδράμει στην υλοποίηση των στόχων.

  Ο διοικητής της Τροχαίας Ιωαννίνων Γρηγόρης Καρράς ανέφερε σε δηλώσεις του ότι πρόσφατα έγινε σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των διοικητών των Τμημάτων Τροχαίας για την επικαιροποίηση του σχεδίου με ορίζοντα το 2030. Στόχος η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων τουλάχιστον σε ποσοστό 50%.

  «Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με όλους τους διοικητές τροχαίας ανά την Ελλάδα παρουσία του Αρχηγού της ΕΛΑΣ και δόθηκαν κατευθύνσεις και σχετικές εντολές σε όλους τους διοικητές για την επίτευξη ενός κοινού στόχου μείωσης των τροχαίων μέσω ενός σχεδίου δράσης που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από την 1η Μαρτίου και με τελικό ορίζοντα το 2030» είπε. Οι λόγοι των ατυχημάτων αποδίδονται κυρίως στην έλλειψη οδικής παιδείας, στην μη τήρηση του ΚΟΚ και φυσικά στη διάσπαση προσοχής των οδηγών και από εξωγενής παράγοντες όπως η χρήση κινητού ή άλλων μέσων ενώ τα αρνητικά καταγράφεται η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους.

  Ο κ. Καρράς ανέφερε ότι είναι στις προτεραιότητες του Αρχηγείου και του νέου Υπουργού να δοθεί έμφαση στην κατεύθυνση της αύξησης των ελέγχων και της δημιουργίας ομάδων από την Τροχαία που θα εστιάσουν το ενδιαφέρον τους σε αυτή την κατεύθυνση λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες.

  «Θέλουμε να μειώσουμε τα τροχαία ατυχήματα και θα κάνουμε συγκεκριμένες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση. Θέλουμε επίσης να ζητήσουμε από τους οδηγούς και τους πεζούς να σέβονται και να τηρούν τον Κώδικά Οδικής Ασφάλειας», κατέληξε ο κ. Καρράς.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ