Πέμπτη 29.02.2024
More

  Με υποχρεωτικό τεστ 48 ώρων και μάσκα οι ταξιδιώτες από την Κίνα στην Ελλάδα

  Το τεστ για τον κορωνοϊό θα πρέπει να γίνεται το αργότερο 48 ώρες πριν από την επιβίβαση στην πτήση.

  Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την έξαρση του κορωνοϊού στην Κίνα και τις συστάσεις της ΕΕ για τους ταξιδιώτες.

  Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη αποφασίστηκε να εφαρμοστούν οι συστάσεις που αποφάσισε η ΕΕ. Αυτό σημαίνει πως θα ζητηθούν από τους ταξιδιώτες που έρχονται από την Κίνα να έχουν αρνητικά τεστ 48 ώρων πριν την αναχώρηση και χρήση μάσκας υψηλής προστασίας.

  Αναμένεται σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας.

  Τι προβλέπει η απόφαση της ΕΕ για τις πτήσεις από και προς την Κίνα

  Το τεστ για τον κορωνοϊό θα πρέπει να γίνεται το αργότερο 48 ώρες πριν από την επιβίβαση στην πτήση. Η απόφαση, η οποία δεν είναι νομικά δεσμευτική, ελήφθη από την ολοκληρωμένη πολιτική αντιμετώπιση κρίσεων (IPCR) της ΕΕ, ένα όργανο που συμβάλλει στον συντονισμό της διαχείρισης κρίσεων μεταξύ των 27 κρατών-μελών.

  Το IPCR συμφώνησε, επίσης, ότι οι επιβάτες των πτήσεων από την Κίνα προς την ΕΕ θα πρέπει να φορούν ιατρικές μάσκες ή αναπνευστικές συσκευές, εκτός από άλλα μέτρα υγιεινής που ενδέχεται να επιβάλουν οι εθνικές αρχές.

  Χώρες της ΕΕ ανακοινώνουν μονομερή ταξιδιωτικά μέτρα

  Τα κράτη-μέλη καλούνται να διεξάγουν «τυχαίους ελέγχους» στους επιβάτες που φθάνουν από την Κίνα και να παρακολουθούν τα λύματα από τα αεροσκάφη προς αναζήτηση ενδείξεων για τυχόν δυνητικά επικίνδυνες παραλλαγές, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η σουηδική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Οι συστάσεις θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα.

  Αυτό το μέτρο έρχεται την ώρα που ορισμένες χώρες της ΕΕ, όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία, επέβαλαν τα δικά τους μονομερή ταξιδιωτικά μέτρα ως απάντηση στη μαζική έξαρση κρουσμάτων Covid-19 στην Κίνα, η οποία ξεκίνησε μετά την απότομη χαλάρωση από το Πεκίνο των λεγόμενων «μηδενικών μέτρων Covid-19» που υποτίθεται ότι θα περιόριζαν την εξάπλωση του ιού.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ